FILMEZZUNK.HU
Drew Barrymore legjobb filmjei

Drew Barrymore 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látni kell

28934

6. E. T. – A földönkívüli (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982)

E.T., a békés szándékkal érkező földönkívüliek egyik példánya véletlenül a Földön ragad. Ijedten és zavartan, titokban figyeli az emberek világát, amíg a tíz éves Elliot fel nem fedezi. Kezdeti félelmüket leküzdve összebarátkoznak, és Elliot bevezeti E.T.-t a földi élet rejtelmeibe és a felnőttek világába, amiről még ő sem tud olyan sokat. Az űrlény és a kisfiú között mély barátság és különös kapcsolat alakul ki annak ellenére, hogy E.T. szeretne hazajutni, a felnőttek viszont épp ezt szeretnék megakadályozni.

E. T. - A földönkívüli (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982)

Gondoltad volna…?

A legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1982-ben. Az űrlény bábujának mozgatását nagyrészt egy nagyjából 70 centiméter magas kaszkadőr végezte, kivéve a konyhai jelenetet. Abban egy 10 éves kisfiú játszott, aki ugyan lábak nélkül született, de kiválóan tudott kézen járni.

5. Donnie Darko (2001)

Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) akár átlagos kamaszfiú is lehetne, azonban miután leáll gyógyszereivel, üzeneteket kap az űrből. Egy hatalmas groteszk plüssnyúl kommunikál a sráccal, aki megmenti az életét a házukba becsapódó repülőgépmotortól. A bűvöletben egyre elmerülő Donnie meggyőződéssé, hogy a világ 28 nap múlva megsemmisül.

Donnie Darko (2001)

Gondoltad volna…?

A film megihletett 14 fő brit származású graffiti művészt is, akik ennek hatására Londonban kiállítást szerveztek. A They Made Me Do It nevet viselő kiállítás 28 napig várta látogatóit. Érdekessége többek között az volt, hogy valamennyi művész rendelkezésére (a filmből kölcsönzött idő alapján) csupán 6 óra, 42 perc és 12 másodperc állt, hogy alkosson valamit.

4. Jószomszédi iszony (Duplex, 2003)

Alex (Ben Stiller) és Nancy (Drew Barrymore) az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy életjáradékos anyóka tengeti napjait. Alex és Nancy nem is sejtik, hogy a látszólag barátságos és rozoga hölgy valójában egy undok, rosszindulatú nyanya. Egy ravasz, dörzsölt, minden hájjal megkent banya. Egy elvetemült, megátalkodott, gonosz, égetnivaló szipirtyó! Tébolyító harc kezdődik a nyugalomért és a lépcsőházért.

Jószomszédi iszony 2003

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·