FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb sorozat az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb sorozat az IMDB szerint

20888

8. Kártyavár (2013-2019)

Francis Underwood (Kevin Spacey) szinte már biztosnak vette, hogy őt fogják a külügy miniszteri posztra választani az előző képviselő leváltása után, de nem így történt. Csalódását gyorsan kiheveri, és ördögi bosszútervet sző, melyben a konkurencia félreállítása mellett, hűséges ismerősöket állítva előkelő pozíciókba, saját politikai hatalmát is megnövelheti. Ebben lesz segítségére Claire (Robin Wright), a hűséges felesége, Zoe Barnes (Kate Mara), a feltörekvő ifjú újságíró, illetve Doug Stamper (Michael Kelly), első embere.

Kihirdették az idei Emmy-jelölteket

Díjak, jelölések: 2 Golden Globe-díj (Legjobb színész – Kevin Spacey és Legjobb színésznő – Robin Wright), további 6 Golden Globe és 3 Emmy-jelölés.

7. Fargo (2014-napjainkig)

Lester Nyggard (Martin Freeman), egy minnesota-i kisvárosban, Bemidji-ben él feleségével, Penny-vel. A jobb sorsra nem érdemes biztosítási ügynök egy kiadós orrtörés után a kórházban összefut egy rettenetesen furcsa és szűkszavú emberrel (Billy Bob Thornton), aki felkínálja neki, hogy megöli azt az embert, aki ezt tette vele. Ez pedig az eseményeknek egy olyan láncolatát indítja el, ami az egész kisváros életét felforgatja.

Díjak, jelölések: 2 Golden Globe-díj (Legjobb színész – Billy Bob Thornton és Legjobb sorozat), további 6 Golden Globe-jelölés.

6. A törvény nevében (2014-napjainkig)

A sorozat két zsaruról szól. Martin Hart (Woody Harrelson) és Rust Cohle (Matthew McConaughey) egykor társak voltak, és 17 évvel ezelőtt együtt nyomoztak egy prostituált halála ügyében. Amikor új információ kapcsán meghallgatják őket, felelevenedik a múlt.

A törvény nevében (True Detective, 2014)

Díjak, jelölések: 4 Golden Globe-jelölés

5. Sherlock (2010-napjainkig)

A történet azzal veszi kezdetét, hogy Dr. John Watson (Martin Freeman) hazatérvén Londonba az afganisztáni háborúból, kicsit nehezen tud újra beilleszkedni. Nemsokára megismerkedik egy rejtélyes, és különc figurával, Sherlock Holmes-szal (Benedict Cumberbatch), aki amolyan tanácsadóként segíti a rendőrség munkáját. A londoni közvéleményt pedig éppen egy rejtélyes öngyilkosságsorozat tartja izgalomban, mely kapcsán Holmes megvan győződve, hogy valójában egy sorozatgyilkossal van dolguk. A rendőrség persze eleinte nem hisz neki, Watson-t viszont érdekelni kezdi az eset, így segít Holmes-nak a nyomozásban.

Díjak, jelölések: Golden Globe-jelölés és 3 Emmy-jelölés

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·