FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb sorozat az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb sorozat az IMDB szerint

20886

16. Sírhant művek (2001-2005)

A sorozatban megismerhetjük az első látásra teljesen normálisnak mondható Fisher-családot. Hamarosan kiderül, hogy a család kiknek köszönheti vagyonát és létfenntartását: Los Angeles sok-sok kedves megboldogultjának és családjának, akik méltóztatják felkeresni a legdiszkrétebb temetkezési vállalkozást. A gyászos Fisher & Sons birodalmat idősebb Nathaniel, azaz Nate Fisher (Peter Krause) gründolta össze, megfelelő álszentséggel és üzleti érzékkel.

Sírhant művek (2001-2005)

Díjak, jelölések: 3 Golden Globe-díj (Legjobb színésznő – Frances Conroy, Legjobb női epizódszereplő – Rachel Griffiths, Legjobb dráma sorozat), további 5 Golden Globe és 13 Emmy-jelölés.

15. Daredevil (2015-2018)

Matt Murdock (Charlie Cox) fiatal korában egy baleset következtében elvesztette látását, ugyanakkor minden más érzéke emberfeletti módon felturbózódott. Az időközben felnőtt férfi jelenleg ügyvédként dolgozik – legalábbis hivatalosan és a nappali órákban. Éjszaka azonban igazságosztóként járja New York utcáit, célja hogy felszámolja a bűnözést a városban.

Díjak, jelölések:

14. Doktor House (2004-2012)

Dr. Gregory House (Hugh Laurie) zord külseje és mogorva stílusa első látásra nem éppen bizalomgerjesztő. A különc orvos határozott elve ráadásul a következőképpen hangzik: a betegséget kell kezelni és nem a beteget, hiszen a betegeket csak arra “találták ki”, hogy az orvosok munkáját nehezítsék. Öntörvényű, renitens alak, de kétségtelenül hatalmas szaktekintély. Kis csapata csupa lelkes és ígéretes fiatal orvosból áll, akiket ő maga válogatott ki – persze sajátságos kritériumok alapján. Számára egy dolog fontos igazán: hideg fejjel megoldani az ügyet, vagyis felfedni a betegség mivoltát és bizonyítást nyerni. S még egy fontos információ Doktor House-ról: Igyekezz őt nem megzavarni délután egy óra körül, kedvenc kórházsorozata közben!

Díjak, jelölések: 2 Golden Globe-díj (Legjobb színész 2006-ban és 2007-ben – Hugh Laurie), további 7 Golden Globe és 9 Emmy-jelölés.

13. Fekete tükör (2011-napjainkig)

A Fekete tükör egy antológia, vagyis a részek nem függenek szorosan össze. Az alkotók az élet és a technológia sötét oldalát igyekeznek bemutatni.

Fekete tükör

Díjak, jelölések:

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·