FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb sorozat az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb sorozat az IMDB szerint

20879

4. Maffiózók (1999-2007)

Mi történik ha egy maffiavezérnek olyan testi és lelki problémái támadnak, hogy kénytelen szakemberhez, nevezetesen egy pszichiáterhez fordulni? Anthony Soprano rendszeresen jár Dr. Jennifer Melfihez és mindenről aprólékos gonddal beszámol neki. Mesél neki a feleségéhez fűződő viszonyáról, az anyjával való kapcsolatáról, kezelhetetlen gyermekeiről. Csak egyvalamiről hallgat diszkréten. Elvei nem engedik, hogy elmondja orvosának, milyen kegyetlenséggel számolnak le riválisaikkal.

Maffiózók (1999-2007)

Díjak, jelölések: 5 Golden Globe-díj és 11 Emmy-díj, további 18 Golden Globe és 23 Emmy-jelölés.

3. Trónok harca (2011-2019)

Robert Baratheon, Westeros jelenlegi királya felkéri Eddard Stranket, hogy szolgáljon főtanácsosaként. Eddard gyanítja, hogy elődje gyilkosság áldozata lett, ezért elfogadja a felkérést, hogy tovább tudjon nyomozni. A királynő családja, a Lannister család is tervet sző a trónért. A korábbi uralkodó, Targaryen leszármazottjai is visszatérnek a tengeren túlról, hogy visszaszerezzék őseik vagyonát. A trónharcból háború lesz, és ráadásul egy ősi gonosz erő is feltámad.

Díjak, jelölések: Golden Globe-díj (Legjobb férfi epizódszereplő – Peter Dinklage) és Emmy-díj (Legjobb férfi epizódszereplő – Peter Dinklage), további 3 Golden Globe és 6 Emmy-jelölés.

2. Drót (2002-2008)

A történet egyetlen baltimore-i kábítószeres gyilkossági nyomozást göngyölít fel, ám egyáltalán nem a szokványos krimiszerű módon, hanem mindkét fél megvilágításában. Az eseményeket mind a rendőrök, mind a célpontok, mind a bűnözők szemszögéből vizsgálja a sorozat, s olyan világot tár elénk, ahol nehéz különbséget tenni jó és rossz, bűn és büntetés között.

 Drót (The Wire)

Díjak, jelölések:

1. Totál szívás (2008-2013)

Walter White (Bryan Cranston) teljesen átlagos életet él, kémiát tanít, valamint pénzhiányában egy benzinkúton dolgozik másodállásban. Feleségével és fiával éli problémáktól nem mentes, de átlagosnak mondható családi életét. Egy nap azonban kiderül, hogy Walter rákos, ami megváltoztatja hősünk életét. Eleinte nem mondja el családjának a hírt, viszont egyedül meghoz egy olyan döntést, ami valahol érthető is; a bűn útjára lépve, egy meth nevű drog készítésével próbál pénzt teremteni a műtétre, valamint hogy családjának ne kelljen nélkülöznie ha esetleg bekövetkezik a legrosszabb. Az üzletben szüksége van egy partnerre, aki az értékesítésben segít neki, az ideális jelölt nem más mint Walter egykori tanítványa, az utcagyerek Jesse Pinkman (Aaron Paul).

Díjak, jelölések: 2 Golden Globe-díj (Legjobb színész – Bryan Cranston, Legjobb dráma sorozat) és 6 Emmy-díj, további 5 Golden Globe és 11 Emmy-jelölés.

Emlékszel Harold Ramisre a Szellemirtókból? Sajnos tragikus véget ért az élete

Cikkünk alatt hozzászólásban, esetleg Facebook oldalunkon kommentben várjuk, hogy szerinted melyik az a sorozat, amelyiket mindenképpen érdemes lenne elkezdeni!

(20 legjobb sorozat történeteinek forrása)
(20 legjobb sorozat címlapkép forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·