FILMEZZUNK.HU

Minden idők 8 legjobb filmje a szabadságról

11630

5. Következő három nap (The Next Three Days, 2010)

Egy egyetemi tanár, John Brennan (Russel Crowe) és családja élete fenekestül felfordul, amikor John feleségét (Elizabeth Banks) gyilkossággal vádolják, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik. A férj igencsak szokatlan módszert választ, hogy újra szabadon élhessenek mindketten.

A következő három nap (2010)

6. Belle (2013)

Egy brit tengernagya (Matthew Goode) törvénytelen, félvér lányát, Dido Belle-t (Gugu Mbatha-Raw) rábízza rokonaira, mielőtt a végzetes hajóútra megy. A rokonok történetesen a brit Legfelsőbb Bíróság elnöke, Lord Mansfield és felesége, akik saját lányukként szeretik az intelligens, csinos Dido-t, és úrinőt nevelnek belőle. Amikor hatalmas vita robban ki egy rabszolgákkal kapcsolatos bírósági ügyben, Lord Mansfield választás elé kerül: a szívére vagy az eszére hallgasson?

Belle /2013/

7. A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Két bebörtönzött férfi, Andy (Tim Robbins) és Ellis, alias Red (Morgan Freeman) összefog, és megnyugvást találva szabaddá válnak az erkölcsi tartásukkal.

A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994) - Nosztalgia kritika

8. Harc a szabadságért (Free State of Jones, 2016)

Newton Knight (Matthew McConaughey) egy konföderációs háborús szökevény, aki kiábrándult a rabszolgaság mellett kardoskodó déliekből. Nem sokkal azután, hogy visszatér Mississippi-be, egy hozzá hasonló sorsú emberekből álló milícia vezetője lesz, mely a helyi korrupt kormány ellen kitartó küzdelmet vív.

Harc a szabadságért (2016) – Kritika

//Jana//

Alain Delon és Romy Schneider a 20. század leglegendásabb sztárpárja volt – Ritkán látott fotókon az egykori sztárpár

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·