FILMEZZUNK.HU
Quentin Tarantino legjobb rendezései

A 8 legjobb Quentin Tarantino által rendezett film

36738

4. Volt egyszer egy Hollywood (Once Upon a Time … in Hollywood, 2019)

Nem könnyű az állástalan színészek élete a hatvanas évek végén. Hollywood kíméletlenül átalakult; új vezetők, korábban ismeretlen elvárások, s mindezek fejébe már a nők sem olyanok, mint voltak. A lassan feledésbe merülő színész és társa mégis úgy dönt, hogy feljut a sikerlétra csúcsára. Tarantino rendkívüli alkotása garantáltan a képernyő elé szegezi a nézőket.

Volt egyszer egy … Hollywood kritika

3. Django elszabadul (Django Unchained, 2012)

A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz (Christoph Waltz) felszabadítja Djangót (Jamie Foxx), akivel nagy sikereket érnek el.  Elhatározzák, hogy együttes erővel megkeresik Django feleségét, Broomhildát (Kerry Washington), aki a gazdag ültetvényes, Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) szolgálója.  A fejvadászok egy hazugsának köszönhetően bejutnak a birtokra, azonban amikor a házigazda hűséges rabszolgája (Samuel L. Jackson)  gyanút fog, választaniuk kell a túlélés és az önfeláldozás között.

Django elszabadul (Django Unchained, 2012)

Tudtad, hogy…?

A Django elszabadul Tarantino eddigi legdrágább filmje, mintegy 100 millió dollárba került. A filmben van egy jelenet, mikor Leonardo DiCaprio összezúz egy poharat mérgében és megvágja a kezét. Ez valójában baleset volt, de Tarantino bent hagyta a filmben.

2. Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994)

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél egy lövöldözést úgy dönt, visszavonul a a gengszterélettől. Eközben társára hárul a feladat, hogy vigye el szórakozni a maffiafőnök feleségét, Mia Wallace-t. A történetben feltűnik továbbá egy bokszoló, aki Marsellus Wallace átvágását tervezi, és két piti rabló, akik épp azt a helyet nézték ki, ahol Jules és Vincent is reggelizik. Az egymással párhuzamos történetek végül a történet egy-egy pontján összefutnak, mely során üldözőből üldözött, rablóból megmentő válik.

Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994)

Tudtad, hogy…?

Quentin Tarantino híres arról, hogy a saját rendezéseibe szereti beleírni önmagát. A Ponyvaregény esetében az az érdekes, hogy két karakter között hezitált: nem tudott választani Jimmie és Lance között. Végül azért döntött az előbbi mellett, mert Mia újraélesztéses jeleneténél a kamera mögött akart lenni.

1. Becstelen brigantyk (Inglourious Basterds, 2009)

Quentin Tarantino filmje a II. világháború ideje alatt, Franciország német megszállásának első évében játszódik. Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) családját a lány szeme láttára végzi ki Hans Landa (Christoph Waltz) náci ezredes, melyet követően Shosanna Párizsba menekül, ahol ahol új identitásra tesz szert, és egy mozi tulajdonosa és üzemeltetője lesz. Eközben a “Brigantyk” névű osztag Aldo Raine (Brad Pitt) hadnagy vezetésével csatlakozik Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) német színésznőhöz és titkosügynökhöz egy akcióban, melynek célja a Harmadik birodalom vezetőinek kiiktatása. Egy mozi bejáratánál végül összefutnak a szálak, ahol Shosanna a saját bosszútervét készül végrehajtani.

Becstelen Brigantyk (2009) - Brad Pitt

Tudtad, hogy…?

Quentin Tarantino már a Kill Bill c. film előtt dolgozott a Becstelen brigantyk forgatókönyvén, ám sehogy nem tudott kitalálni egy kellően klassz befejezést, így elkezdett dolgozni Uma Thurman-nel közösen a Menyasszony bosszútörténete című filmen. Hans Landa szerepére elsőként Leonardo DiCapriot akarták választani, de Quentin Tarantino úgy döntött, hogy a karakterhez mindenképpen egy németül beszélő színészre van szükség. DiCaprio később mégis kapott szerepet egy Tarantino filmben, méghozzá a 2012-es Django elszabadulban.

Ponyvaregény: Miért volt más Nyuszimuszi szövege a film elején és végén?

A toplista kizárólag saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·