FILMEZZUNK.HU
A 12 legjobb film Russell Crowe főszereplésével, amiket mindenképpen látnod kell

A 12 legjobb film Russell Crowe főszereplésével, amiket mindenképpen látnod kell

50807

4. A bennfentes (The Insider, 1999)

Jeffrey Wigand kutatási és fejlesztési vezető az egyik dohányipari cégnél. Amikor a cég olyan kísérletekbe fog, mely a nikotinfüggősék gyorsabb kialakulását célozza meg, Wigand fellázad. Miután kifejezi tiltakozását, kirúgják. A cég nem engedhetik, hogy kiszivárogjon az ügy. A dohánygyárak ellen indított eddigi legnagyobb, 246 milliárdos perben az ő tanúvallomása döntő lehet. Jeffrey leleplező interjút ad a dörzsölt tévériporternek, Lowell Bergmannak, de a meghurcolt férfinek ezzel még korántsem értek véget a megpróbáltatásai.

A bennfentes (The Insider, 1999)

Tudtad, hogy…?

Russell Crowe az iskolai jelenet forgatása során megtréfálta a fiatalabb színészeket, amikor elkezdett üvöltözni és tépni a haját. A természetesnek tűnő ősz paróka többeket becsapott, és egészen addig ijedtség ült ki az arcukra, amíg a stáb és Crowe el nem nevette magát.

3. Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen hallgat matematikát, ahol a könyörtelen versenyhelyzetben igen nehéz kitűnnie egy olyan valakinek, akinek sem gazdag családja, sem vagyona nincs. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes…

Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

Tudtad, hogy…?

Az igazi John Nash meglátogatta a forgatást, és teljesen lenyűgözte Russell Crowe-t azzal, ahogy a kezét használta. A színész a felvételek alatt megpróbálta utánozni a tudóst. Dave Bayer matematikaprofesszor volt a film matematikai tanácsadója és Russell Crowe kézdublőre, amikor bizonyításokat és képleteket kellett írni.

2. Gladiátor (Gladiator, 2000)

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus nem nézi jó szemmel, és amikor lehetősége nyílik rá, elárulja, és rabszolgakereskedők kezére juttatja Maximust. A katona gladiátorként Rómába kerül, ahol lehetősége nyílik rá, hogy az őrült zsarnok hatalmát megdöntse, ehhez viszont szüksége van a népre is, amely talán még nem vesztette el józan ítélőképességét.

Gladiátor 2000

Tudtad, hogy…?

Russell Crowe filmben nyújtott alakításával kiérdemelte a legrangosabbnak tartott filmes díjat, az Oscart. A film készítői nem törekedtek a korhűségre, a filmbeli fegyvereket különböző korokból válogatták össze, így felfedezhetünk ősi időkből származó korinthoszi sisakokat, Kr. e. 5. vagy 4. századból való hoplita pajzsokat, római katonai páncélokat, viking és török sisakokat, és olyan mellvérteket, melyek nagyban hasonlítanak a késő középkori páncélingekre.

1. A remény bajnoka (Cinderella Man, 2005)

A harmincas években, a nagy gazdasági világválság idején egy bokszoló, James J. Braddock (Russell Crowe) – akinek karrierje egy sérülés miatt véget ért – elvállal egy meccset, amelyben esélytelen. James győztesen kerül ki az összecsapásból. Karrierje újra beindul, ám közeleg a nagy ellenfél, a nehézsúlyú világbajnok, Max Baer (Craig Bierko), aki már két ember halálát okozta a ringben.

A remény bajnoka (Cinderella Man, 2005)

Tudtad, hogy…?

A filmben Braddock ellenfeleit valódi profi bokszolók játszották, akiknek meghagyták, hogy a lehető legközelebb fejezzék be az ütéseket a színész testéhez, ám sok esetben nem tudták megállítani a mozdulatot, így okozva kisebb sérülést Russell Crowenak. Ezek következményeként a film készítése két hónapot csúszott.

 

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Russell Crowe produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·