FILMEZZUNK.HU
A 12 legjobb film Russell Crowe főszereplésével, amiket mindenképpen látnod kell

A 12 legjobb film Russell Crowe főszereplésével, amiket mindenképpen látnod kell

50809

8. Kapitány és katona – A világ túlsó oldalán (Master and Commander: The Far Side of the World, 2003)

A napóleoni háború idején Jack Aubrey (Russell Crowe ) kapitány hajójára váratlanul rátámadnak. Jack a szorongatott helyzetében úgy dönt, hogy elmenekül a Surprise megmaradt legénységével, majd miután helyrehozta a károkat, felettesei parancsának ellentmondva üldözőbe veszi korábbi támadóját, az övénél lényegesen nagyobb francia hadihajót.

Kapitány és katona - A világ túlsó oldalán (Master and Commander: The Far Side of the World, 2003)

Tudtad, hogy…?

Russell Crowe a film kedvéért tanult meg hegedülni. A színész elárulta, hogy ez volt karrierjének egyik legnehezebb feladata. Paul Bettany a szerepe kedvéért elment a Londoni Királyi Sebészeti Akadémiára, hogy megtanulja, hogyan kell a 18. századi sebészeti eszközöket használni.

7. Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

Frank Lucas (Denzel Washington) teljesen észrevétlen maradt, míg a belváros egyik fekete gengszerterének szűkszavú sofőrje volt. De főnöke hirtelen halálakor úgy dönt, eljött az ő ideje, és hatalomra tör. Elkezdi megvalósítani önmagát, és kiépíti saját hálózatát. Richie Roberts (Russell Crowe) az igazi becsületes rendőr, akit társai nem tartanak sokra, mivel nem elég dörzsölt. Lucas és Roberts az ellenkező oldalon ugyan, de szigorú morális rendszert követve vállalják a magányos farkas szerepét. Ahogy a maffiavezér hatalma kiteljesedik, a rendőr egyre közelebb kerül ahhoz, hogy elcsípje a drogbárót.

Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

Tudtad, hogy…?

Russell Crowe és Brad Pitt voltak a rendező és a producer első jelöltjei Richie Roberts szerepére. Will Smith lett volna a másik lehetséges választás Frank Lucas karakterére, 50 Cent pedig Huey Lucas szerepére pályázott. Ridley Scott úgy emlékszik vissza, hogy ez a film volt eddigi karrierjének legmegterhelőbb vállalkozása. 360 jelenetet kellett leforgatniuk 180 különböző helyszínen.

6. Bor, mámor, Provance (A Good Year, 2006)

A bankár Max új tranzakciójának sikerét beárnyékolja bácsikája halálhíre. Miközben Franciaországba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt, a munkaadója vizsgálatot indít ellene. Kiderül, hogy a pincészet sokat érhet. Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Az emlékei mellett sok idejét foglalja le Fanny, az étterem tulajdonosnője. Az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie, a nagybácsi törvénytelen lánya. Max szerint viszont szélhámos. De nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében.

Bor, mámor, Provance (2006)

Tudtad, hogy…?

A rendező, producer Ridley Scott állítása szerint a film összes jelentének forgatási helyszíne mindössze 8 percre volt provence-i otthonától, ahol 15 évig lakott. A rendezőnek ez az egyetlen vígjátéka.

5. Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential, 1997)

Los Angelesben virágzik a korrupció, amelyet csillogás és káprázat övez. Történik egy gyilkosság, amelynek középpontjába Lynn (Kim Basinger), a magasabb körökben igencsak közkedvelt nő kerül. Elkezdődik a nyomozás a csodálatos villáktól a fülledt lokálokig, mindenkit megkörnyékez a kísértés és a vágy. De semmi nem az, aminek látszik.

Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential, 1997)

Tudtad, hogy…?

A Warner Brothersnek nem tetszett, hogy Curtis Hanson a főbb szerepeket az új-zélandi Guy Pearce-nek, és az ausztrál Russell Crowe-nak adta, miközben a Szigorúan bizalmas egy amerikai zsánerfilm. Curtis Hanson a Romper Stomper (1992) című filmben nyújtott alakítása miatt választotta Russell Crowe-t White nyomozó szerepére.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·