FILMEZZUNK.HU
Jack Nicholson kiállt az élet védelme mellett: “Minden élet értékes!”

„Abszolút különbözik a véleményem az abortuszról kialakult általános képtől” – Jack Nicholson

4475

Jack Nicholson kiállt az élet védelme mellett: “Minden élet értékes!”

Jack Nicholson kiállt az élet védelme mellett. Jack Nicholson Neptune City-ben (New Jersey állam) nőtt fel, és katolikusnak nevelték. Három Oscar-díjat nyert, köztük egyet a Száll a kakukk fészkére, egyet pedig a Lesz ez még így se című filmekben alakított legjobb férfi főszerepekért.

Jack Nicholson

Jack Nicholson szerint édesanyja és nagyanyja morális tartásának köszönheti az életét. A kiváló színész mindig is lázadó képet tartott fent magáról, aki sosem félt attól, hogy felemelje a szavát valaminek az érdekében. Az abortusz kérdésében bizonyosan ellene megy a hollywood-i elképzeléseknek; egy régebbi interjúban a következőket mondta:

„Abszolút különbözik a véleményem az abortuszról kialakult általános képtől. Ellene vagyok, egyszerűen nincs jogom ahhoz, hogy másképp álljak hozzá.”

Mikor 1937. április 22-én Jack megszületett, édesanyja, June még csak 17 éves volt, aki akkoriban táncosnőként dolgozott. Jack felnevelése nagyszüleire, John Nicholsonra és Ethel Mayre maradt. Csupán 1974-ben tudta meg, – mikor June elhunyt rákban – hogy ő valójában az édesanyja volt, mert amúgy abban a hitben nevelték, hogy June a nővére. Az interjúban Jack beszélt Juneról, saját életéről és arról, miért van ellene az abortusznak.

„Az egyetlen dolog, amit érzek, az a hála az életemért. June és Ethel erős jelleme nélkül soha nem születhettem volna meg. Ezek a nők az élet ajándékát adták nekem, nagyszerűen neveltek engem. A mai napig egy garast sem kértem kölcsön soha senkitől, és soha nem éreztem azt, hogy ne tudnék gondoskodni magamról. Nyilvánvalóvá tették számomra, hogy képes vagyok önellátóvá válni az életben.”

Jack sosem tudta, hogy ki az apja. Egyedül édesanyja és nagyanyja tudták, de senkinek nem árulták el.

Nem hiszed el, hogy néz ki most a Kobra egykori rosszfiúja

(Forrás: 777blog.hu)


Article Tags: · · ·