FILMEZZUNK.HU
10 színész, akik szinte ugyanazt a szerepet játsszák minden filmjükben

10 színész, akik szinte ugyanazt a szerepet játsszák minden filmjükben

577

10 színész, akik szinte ugyanazt a szerepet játsszák minden filmjükben

Ezen színészek bár nagyszerű előadók lehetnek, gyakran ragaszkodnak azonos típusú szerephez szinte minden projektjükben. Míg egyes színészek és színésznők karakterszínészek, akik teljesen más karaktert tudnak felvenni minden projekthez, amelyen dolgoznak, vannak azonban olyan színészek és színésznők, akik megtalálták a rést az előadásukban, és egy kerek egész karriert hoztak létre az alapján, hogy számos projektben eljátszották már ugyanazt a karaktert vagy alakítást. Ettől nem lesznek kevésbé tehetségesek. Valójában óriási munka megtalálni annak a módját, hogy állandóan ugyanazt a karizmát, előadásmódot tudja hozni az adott színész, vagy színésznő, anélkül, hogy a közönség unatkozna.

Máskor azonban, ha az általuk alakított karakter nem túlságosan személyes, és teljes mértékben csak a film műfajára támaszkodik, ahelyett, hogy valami pluszt tenne bele a karakterbe, akkor ez nem mindig működik. Adam Sandler karrierje nagy részében például ugyanazokkal a főszereplőkkel dolgozott hasonló hangvételű projektekben, egy szerethető, cuki srácot alakítva. Ez pedig hatalmas közönségkedvenccé tette.

10. Adam Sandler

Emlékszel Cameron Boyce-ra a Nagyfiúkból? Sajnos tragikusan korán véget ért az élete

Adam Sandlernek kijött néhány új projektje, mint például a Csiszolatlan gyémánt, ahol megmutatja, hogy a hasonló kaliberű vígjátékokon kívül más műfajban is megállja a helyét, de még mindig a vígjátékok az a karakter és műfaj, amelyben a színész karrierje nagy részét éli.

Adam Sandler karakterei klasszikusak, de ismétlődőek.

Az a dolog, amit minden néző elvárhat Adam Sandler legtöbb karakterétől az az, hogy kedves embert fog alakítani, aki talán egy kicsit túlzásba esik, és általában egy kicsit ostoba. Karakterei általában szórakoztatóak, a Billy Madison – A dilidiák, a Nagyfiúk, Az 50 első randi, a Kellékfeleség és a Nászok ásza mellett többnyire minden filmje nagyon hasonló főszereplőket ábrázol, akiket Adam Sandler alakít. Sok filmje kultikus klasszikussá vált. Ennek ellenére filmjei ismétlődő jellegűek, és egy ideig nem is próbálta ki magát más műfajban. Adam Sandler rengeteg saját filmet ír és rendez, úgy érzi, hogy a vígjátékok az a karakter, amit szívesen szeret játszani.

9. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Jennifer Aniston lehetőséget kapott hosszú karrierje során, hogy különböző projektekben szerepeljen a Jóbarátoktól a The Morning Show-ig. Az évek során megmutatta magát vígjátékokban és drámákban.

Jennifer Aniston karakterei általában bajban vannak

Jennifer Aniston számos szerepében hajlamos romantikus konfliktusokkal szembesülni, mint például a Kellékfeleség című filmben, ahol váratlanul beleesik régi legjobb barátjába, vagy az Exférj újratöltve című filmben, ahol belezúg az exébe, akinek az a dolga fejvadászként, hogy a volt barátnőjét börtönbe vigye. Még érzelmi konfliktusokon is keresztül kellett mennie A minden6ó-ban. Érdemes megjegyezni, hogy Jennifer Aniston nagyon tehetséges, és mindig mulatságos őt nézni. Ő az a színésznő, aki erőfeszítés nélkül hozza ki a nevetést az emberekből. Viszont hajlamos többnyire romantikus vígjátékokban szereplő karakterekbe bújni, mint például a Szakíts, ha bírsz, vagy a Förtelmes főnökök.

8. Bruce Willis

Bruce Willis kiérdemelte az akciósztár besorolást, főleg akciófilmekben végzett munkái miatt. Bruce jövedelmező karriert futott be, mint például a Hatodik érzék című filmmel, ahol zseniális teljesítményt nyújtott, de széles körben leginkább a Die Hard-filmekben játszott szerepéről lett közismert.

Bruce Willis egy teljesen új műfajt vezetett be

Willis szívét és lelkét beletette minden akciófilmjébe. Karakterei hajlamosak olyasmibe belekeveredni, aminek nem akarnak a részesei lenni, de mindenképpen folytatniuk kell útjukat. A Die Hard mellett Bruce Willis olyan filmekben is megmutatta akciódús képességeit, mint a Red, a Looper – A jövő gyilkosa, az Armageddon, vagy Az ötödik elem. Filmjei dollármilliókat hoztak. Azonban a Die Hard sorozat az, ami igazán megszilárdította Bruce Willist akciósztárként, hiszen az öt film során végig hozta kimagasló formáját John McClane karakterében.

7. Tom Cruise

Ezt látnod kell! Elképesztő videó terjed Tom Cruise mutatványairól a Mission: Impossible-filmekből!

Noha Tom Cruise drasztikusan más kategóriában indult el, amikor a Kockázatos üzlet című filmmel szerzett magának hírnevet, karrierje folytatódásával a dolgok hatalmas fordulatot vettek. Ahogy a színész komolyodott, úgy sokkal inkább az akciódúsabb filmek felé vezetett útja.

Tom Cruise eléri a lehetetlent, de hiányzik belőle a karizma

A Top Gun és a Mission: Impossible sikereivel Tom Cruise karrierje akcióközpontú filmográfiává változott. A Mission: Impossible franchise és a Top Gun filmek mellett Tom Cruise a Jack Reacher-ben és a Kéjjel-nappal-ban is szerepelt sok más film mellett. Tom Cruise karakterei általában James Bond-szerű személyiséget jelenítenek meg, aki az évek során komoly akciódús karakterré nőtte ki magát. Azonban Tomnak nincs se élénk humorérzéke, se olyan karizmája, amely valami extrát adna karakteréhez. Ennek ellenére a Mission: Impossible franchise az egyik legsikeresebb akciófilm-sorozat lett, és a Top Gun: Maverick bebizonyította, hogy a közönség továbbra is nyitott a filmjeire. További akciófilmjei közé tartozik a Feledés és A holnap határa. Amíg Tom előadása izgalomba hozza őt és a közönséget, akkor a nézők még hosszú évekig nézik a sztárt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·