FILMEZZUNK.HU
18 film, ami elképesztő csavarral ér véget

18 film, ami elképesztő csavarral ér véget

1218

13. Viharsziget (Shutter Island, 2009)

Chuck Alue (Mark Ruffalo) és Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) rendőrbíró egy sivár és kietlen, önmagában is fenyegető szigetre érkezik. A helyszín egy teljesen elzárt elmegyógyintézet, ahol a legelvetemültebb bűnözőket tartják fogva szigorított intézkedések mellett. Az elővigyázatosság ellenére megszökik egy gyilkosságért elítélt nő, így a nyomozókra hárul az ügy felderítése. Az intézet pszichiátere nem bizonyul segítőkésznek, Danielsnek pedig saját démonaival is meg kell küzdenie.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

12. A Párduc (Il Gattopardo, 1963)

Szicília,1860. A garibalidisták partraszállásának híre megszakítja Salina hercegének és családjának templomi áhítatát. Don Fabrizio fiatal és kellőképpen cinikus unokaöccse elhatározza, hogy önkéntesként bevonul Garibaldi seregébe, és hírt hoz az események alakulásáról. Az élet látszólag továbbra is nyaralások, bálok, összejövetelek megszokott rendjében zajlik. De Don Fabrizio már tudja, az arisztokrácia helyét Szicíliában is egy új, realistább és pénzéhesebb réteg veszi át. Visconti hatalmas tablója egy hirtelen felizzó szenvedély tükrében mutatja meg ezt a hatalmas átalakulást.

A Párduc (Il Gattopardo, 1963)

11. Melankólia (Melancholia, 2011)

Justine (Kirsten Dunst) és Michael (Alexander Skarsgård) családjukkal és barátaikkal együtt egy hatalmas összejövetelen ünneplik meg házasságukat. Eközben egy Melankólia nevű kisbolygó tart a Föld felé, és teljes pusztulással fenyegeti azt. A vitatott alkotásairól ismert rendező, Lars von Trier pszichológiai katasztrófadrámája az emberi természet legsötétebb bugyraiba kalauzol el minket, miközben az emberi sorsot illető legmélyebb kérdéseket feszegeti.

Melankólia (Melancholia, 2011)

10. Időhurok (Predestination, 2014)

Egy időügynöknek a feladata, hogy bűnözőket öldözzön korokon át. Minden megbizatása más és más évtizedbe vezeti őt. Utolsó megbizatása az, hogy fiatalkori önmagát beszervezze a Cégbe, illetve elkapjon egy olyan bűnözőt, aki eddig mindig kisiklott a kezéből.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

9. Cinema Paradiso (Nuovo cinema Paradiso, 1989)

A kis Salvatore (Salvatore Cascio) még csak gyerek, amikor elveszíti édesapját a háborúban. Ettől kezdve élete nagy részét egy kis moziban, a Cinema Paradisoban tölti. Az ifjú Salvatore (Marco Leonardi) már otthonosan mozog a vetítőteremben és a gépházban egyaránt, élete meghatározó élmenyeit is itt éli át. A folyamatosan itt kotnyeleskedő fiú szoros barátságot köt a mozi különös, de életvidám, középkorú gépészével, Alfredóval (Philippe Noiret ). Alfredo mindenféle tanáccsal látja el a fiút a szerelemről és az élet nagy dolgairól. Solvatore a Cinema Paradiso tanoncaként dolgozik, mígnem egy szomorú napon a mozi tragikus körülmények között leég.

Cinema Paradiso (Nuovo cinema Paradiso, 1989)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·