FILMEZZUNK.HU
Súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd Jim Carrey

Jim Carrey elárulta, hogy súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd

21208

Jim Carrey elárulta, hogy súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd

Több mint két évtizeden át Jim Carrey töltötte be a „vicces fiú” szerepét a legelsöprőbb sikerül közönségfilmekben. A színész azonban igen súlyos ADHD-val él. A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral (azaz ADHD-val) élő gyerek és felnőttek gyakran szembesülnek a váddal, miszerint túlságosan szétszórtak és szórakozottak ahhoz, hogy bármit is elérjenek az életben. Nos, többek között Jim Carrey, vagy éppen Albert Einstein is kitűnő példa ennek az ellenkezőjére…

Súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd Jim Carrey

A komikus színész szinte egy percre sem tud leállni a hiperaktív viselkedéssel – ám részben pont ez teszi a világ egyik legnagyobb komédiásává. Ő aztán tényleg a szolgálatába állította a betegséget!

És ha már Albert Einstein-t is megemlítettük: A huszadik század legbefolyásosabb elméleti fizikusainak egyike, a relativitáselmélet kiötlője. Ritkán esik szó róla, hogy tipikus ADHD-s volt. Rendkívül feledékenynek ismerték, olyannak, aki nem fordít figyelmet a környezetére, s ennek megfelelően boldogan élt egy kissé zilált külsővel. Tulajdonképpen a saját szabályai irányították. Halála után eltávolították és tartósították az agyát, tehát a szokásokkal ellentétben nem helyezték vissza a testébe, hogy azzal együtt elhamvasszák.

Emlékszel még a Bűbájos boszorkák jóképű sztárjára? Így néz ki napjainkban!

(Via Bien.hu)


Article Tags: · ·