FILMEZZUNK.HU

Ő volt Zsuzsanna nővér az Abigélből – Friss fotókon a 76 éves Piros Ildikó

19673

Ő volt Zsuzsanna nővér az Abigélből – Friss fotókon a 76 éves Piros Ildikó

Zsuzsanna nővér, Vitay Georgina, Kis Mari, Kalmár tanár úr – csak pár nevet kell felsorolni, és a legtöbb ember hazánkban azonnal rávágja, miről van szó: Szabó Magda Abigélje kortalan klasszikus. Újabb és újabb generációk rajonganak az eredeti műért és az abból készült filmsorozatért. Utóbbi mára olyan különleges hozzávalója az ünnepi időszaknak, mint nemzetközi viszonylatban a Reszkessetek, betörők!. Ezt az egyik főszereplő is így gondolja, Piros Ildikó számára nincs is karácsony Abigél nélkül.

Ő volt Zsuzsanna nővér az Abigélből – Friss fotókon a 75 éves Piros Ildikó

Szabó Magda Abigélje kortalan klasszikus

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Piros Ildikó számtalan játékfilmben, színházi darabban és sorozatban bújt a legkülönfélébb karakterek bőrébe, Zsuzsanna testvér azonban a mai napig különleges helyet tölt be a szívében. Ahogy a figura kitalálója is, Szabó Magdát szellemi szülőanyjának tartja. A rajongás kölcsönös volt, az írónő úgy hivatkozott Piros Ildikóra, mint az „örök Zsuzsannára”.

Ő volt Zsuzsanna nővér az Abigélből – Friss fotókon a 75 éves Piros Ildikó

Piros Ildikó mosolya ma is ugyanúgy beragyog mindent

Az is jól példázza, Piros Ildikónak mennyit jelent a mű és annak alkotója, hogy az Abigél miatt nem vonult vissza annak idején. A bemutató óta már eltelt 47 év, és Piros Ildikó mosolya ugyanúgy beragyog mindent, mint Zsuzsanna nővéré.

45 éve készült az Abigél, így néznek ki a szereplői ma!

Robert Downey Jr. sokkoló dolgokat vallott be a múltjával kapcsolatban

(Via Femina.hu)


Article Tags: · · ·