FILMEZZUNK.HU
Meryl Streep azért vonult vissza a filmezéstől egy időre, hogy beteg férjével lehessen az utolsó hónapjaiban

Meryl Streep egy időre visszavonult a filmezéstől, hogy beteg férjével lehessen az utolsó hónapjaiban

10183

Meryl Streep egy időre visszavonult a filmezéstől, hogy beteg férjével lehessen az utolsó hónapjaiban

Meryl Streep és első szerelme, John Cazale kapcsolata meglehetősen intenzív volt. 1976-ban találkoztak a Szeget szeggel című Shakespeare darab meghallgatásán New Yorkban.

Meryl Streep azért vonult vissza a filmezéstől egy időre, hogy beteg férjével lehessen az utolsó hónapjaiban

Senkire nem hasonlított, akivel addig találkoztam” – mondta Meryl a szerelméről a Golacast szerint. Ő is lenyűgözte a színészt, és kettejük románca gyorsan kibontakozott, de a dolgok hamarosan drámai fordulatot vettek. 1977-ben Cazale-nél végstádiumú tüdőrákot diagnosztizáltak. Streep, bár megsemmisült a hír hallatán, erős maradt, és soha nem hagyta magára szerelmét.

„Bármit megtennék ezért az emberért. Felmerülne egyáltalán ez a kérdés, ha egy anyáról és a fiáról lenne szó? A szolgálat az egyetlen dolog, ami fontos a szerelemben.”

– mondta Meryl Streep. Nem sokkal a diagnózis után a pár forgatni kezdte A szarvasvadász (The Deer Hunter) című filmet.

„Meryl minden egyes pillanatban mellette volt”

– mondta a film rendezője, Michael Cimino a People magazinnak. Streep volt Cazale legnagyobb támasza a betegsége alatt. Annak érdekében, hogy anyagilag is támogatni tudja a színészt, mivel a kórházi számlák is egyre nagyobbak voltak, olyan szerepeket is elvállalt, amelyeket igazából nem akart.

Meryl Streep azért vonult vissza a filmezéstől egy időre, hogy beteg férjével lehessen az utolsó hónapjaiban

De amikor rájött, hogy már nincs sok idejük hátra, eldöntötte, hogy szünetet tart a karrierjében, hogy szerelmével lehessen, és beköltözött a kórházba, hogy mellette legyen. Michael Schulman a Her Again: Becoming Meryl Streep című életrajzában Joseph Papp színházi producert idézi, aki így fogalmazott Streep Cazale iránti elkötelezettségéről:

„Úgy vigyázott rá, mintha senki más nem lenne rajta kívül a földön. Soha nem árulta el őt, sem a jelenlétében, sem azon kívül. Soha nem árulta el az aggodalmát, hogy nem fogja túlélni. Tudta, hogy haldoklik, ahogy egy haldokló is tudja ezt magáról. De óriási reményt adott neki.”

Amikor Cazale 1978. május 12-én meghalt, az minden képzeletet felülmúlóan összetörte Streepet.

„Meryl nem állt készen arra, hogy hallja ezt a hírt, és még kevésbé arra, hogy elhiggye. Ami ezután történt, egyes vélemények szerint a tetőzése volt annak a kitartó reménynek, amelyet Meryl 10 hónapon át életben tartott. Zokogva John mellkasára borult, és egy rövid, riasztó pillanatra John kinyitotta a szemét: Rendben van, Meryl – mondta erőtlenül. Rendben van. Aztán lehunyta a szemét, és meghalt”

– írta Schulman. Amikor az élet bezár egy ajtót, valahol kinyit egy másikat, és pontosan ezt történt Meryl Streep esetében is. Cazale halálával minden reményt elveszített, de idővel talált valakit, aki segített újra meggyógyítani összetört szívét.

Sokkoló dolgot vallott be a The Walking Dead női sztárja: pár éve még pornózott

(Via Twice.hu)


Article Tags: · · ·