FILMEZZUNK.HU
Keanu Reeves lemondott a fizetéséről a Mátrix stábja javára

Ezt tudtad? Keanu Reeves lemondott még a fizetéséről is a Mátrix stábja javára

3481

Ezt tudtad? Keanu Reeves lemondott még a fizetéséről is a Mátrix stábja javára

Lassan tényleg nem telik el úgy nap, hogy ne bukkanna fel a világhálón egy újabb sztori Keanu Reeves emberi nagyságáról. Biztosan sokan vannak, akik lassan kezdik unni vagy egyenesen kétségbe vonják e történetek hitelességét. De ha csak a fele igaz mindannak, amiről beszélnek a színésszel kapcsolatban, már akkor is egy nagyszerű fickó lehet.

Hivatalos: Keanu Reeves főszereplésével jön a Mátrix 4

Keanu Reevest sosem a pénz motiválta Hollywoodban, és ezt többször be is bizonyította. Az egyik első alkalom a Mátrix forgatása után volt. A színész állítólag nagyjából 10 millió dollárt kapott a szerepért, de a szerződésében további százalékos részesedésről is megállapodtak a film későbbi bevételeiből. A szóbeszéd szerint Keanu Reeves e részesedés jelentős részéről mondott le, méghozzá a film stábja javára. Egészen pontosan a vizuális effektekért és a kosztümökért felelős munkatársak között osztotta szét ezt a valószínűleg nem csekély összeget. Persze így sem járt rosszul anyagilag sem, hiszen később még legalább 35 millió dollárt kaszált a filmmel.

De nem ez volt az utolsó alkalom, amikor a színész lemondott a saját fizetése egy részéről csak azért, hogy egy filmje még jobb lehessen. Jó példa még erre Az ördög ügyvédje, ahol csak azért kért kevesebb pénzt, hogy a film készítői Al Pacino gázsiját is ki tudják fizetni, így a két színész együtt játszhatott. A végeredményt ismerjük. Hasonló eset játszódott le nem sokkal később A cserecsapat forgatásán is. Keanu Reeves itt is hajlandó volt lemondani a bére egy részéről csak azért, hogy együtt játszhasson a filmben Gene Hackmannel.

Jackie Chan bevallotta, hogy pornózással kereste a kenyerét, mielőtt felfedezték volna

(Via mafab.hu)


Article Tags: · ·