FILMEZZUNK.HU
Chris O'Donnell volt a 90-es évek egyik szépfiúja - A hollywoodi csillogás helyett a családját választotta

Chris O’Donnell volt a 90-es évek egyik szépfiúja – A hollywoodi csillogás helyett a családját választotta

3709

Chris O’Donnell volt a 90-es évek egyik szépfiúja – A hollywoodi csillogás helyett a családját választotta

Hollywood egyik szépfiúja, aki filmek helyett inkább már a tévék képernyőin villantja meg sunyi mosolyát. Chris O’Donnell lehetett volna Hollywood egyik örökös húzóneve, de ő másként döntött. Ha volt Brendan Fraser és Brad Pitt, na meg persze Tom Cruise, Johnny Depp, Will Smith és Leonardo DiCaprio mellett nagy férfifavoritja Hollywoodnak, akkor az bizony az ifjú titán Chris O’Donnell volt. De mi történt a sztárral, aki előtt nyitva állt az út, hogy az álomgyár örökös kedvence maradjon?

Emlékszel még rá? Chris O'Donnell még mindig őrjítően jóképű

Legutóbb az 53 éves Chris O’Donnell egy díjátadó vörös szőnyegén mutatkozott, méghozzá lánya, a 14 éves Maeve oldalán. O’Donnell ritka jelenség ilyesféle eseményeken, nem cikkeznek róla a pletykalapok, nem beszél a családjáról, sőt azt is kevesen tudják, hogy Maeve csak az egyik a Caroline Fentressszel közös öt gyermeke közül. Az apropó az volt, hogy a kislány apja oldalán szerepelt az NCIS: Los Angeles című sorozatban, amelyben egyébként már három másik testvér is kapott egy-egy epizódszerepet.

Emlékszel még rá? Chris O'Donnell még mindig őrjítően jóképű

Chris O’Donnell tinédzserként kóstolt bele a színészetbe, számos reklámban szerepelt, majd jött egy vendégszerep a Jack és Mike című sorozatban 1986-ban. Aztán az 1990-es évek elején érkeztek a jobbnál jobb filmszerepek: első filmjében, az 1990-es A nő nem felejtben rögtön Jessica Lange mellett kapott főszerepet, az 1991-es Sült zöld paradicsom a Kis Megálló kávéházban című alkotásban Kathy Bates, Jessica Tandy, Mary Stuart Masterson és Mary-Louise Parker voltak partnerei. Az Egy asszony illatában Al Pacino tanította az élet nagy dolgaira – azért a szerepért 22 évesen már Golden Globe-díjra is jelölték.

Emlékszel még rá? Chris O'Donnell még mindig őrjítően jóképű

A három muskétásban ő volt D’Artagnan, 1995-ben pedig két kasszasikerben is szerepelt: az Eszelős szerelemben Drew Barrymore volt a partnere, a Mindörökké Batmanben pedig a Val Kilmer által megformált szuperhős társát, Robint játszotta. Játszott Gene Hackman oldalán a Siralomház című thrillerben, majd 1996-ban az Ernest Hemingway és Agnes von Kurowsky nővér igaz történetén alapuló film, a Szerelemben, háborúban következett, amit egy újabb Batman-mozi követett. Az 1997-es Batman és Robin nem ért el nagy kritikai sikereket, de a nézők imádták, és O’Donnell ekkorra már első számú kedvencnek számított. A következő években aztán ritkultak a szerepek, a kasszasikerek elmaradtak, Chris O’Donnell pedig mintha eltűnt volna a süllyesztőben. Évek teltek el film nélkül, 2009-től pedig szinte csak tévés szerepei voltak, legtöbbet az NCIS: Los Angeles című sorozatban láthattuk, amelynek ő a főszereplője.

Emlékszel még rá? Chris O'Donnell még mindig őrjítően jóképű

Esetében azonban nem a drogok vagy az alkohol okozta a távolmaradást, hanem a saját döntése. Három év járás után 1997-ben, alig 27 évesen, sikerei csúcsán házasodott össze a nála három évvel fiatalabb általános iskolai tanítóval, Caroline Fentress-szel, akivel aztán öt gyermekük született: Lily Anne 23, Christopher Jr. 21, Charles 19, Finley 16, Maeve pedig 14 éves. A színész elárulta egy interjúban, hogy a Caroline-nal való megismerkedés az egész életét megváltoztatta – azóta is nagy szeretetben nevelik gyermekeiket, sosem alkalmaztak dadákat, mint oly sok tehetős híresség, és nem is hanyagolták el őket karrierjük kedvéért.

Szívfacsaró! Ezek voltak Andy Whitfield utolsó szavai a gyerekeihez

(Via Noklapja.hu)


Article Tags: · ·