FILMEZZUNK.HU
Reese Witherspoon legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

Reese Witherspoon legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

5275

Reese Witherspoon legjobb filmjei

Alacsony, szöszi energiabomba. A vadnyugati kiscsaj tizenéves korában befutott és napjaink egyik legkedveltebb színésznője lett. Több Oscar jelölés mellett megszerzett egy Oscart, illetve egy Golden Globe-ot is. Színészi palettája színes, a komédiától kezdve a drámáig mindent tartalmaz. Íme, egy kis ízelítő.

Doktor szöszi (2001) – A rózsaszín ügyvédnő

A rózsaszín divat világból belecsöppenni a Harvard jogi karába nem kis feladat. Azonban az igazi egyéniségek mindenhol feltűnnek a maguk módján. Reese egy egész estés vígjátékban mutatja be milyen egy ízig vérig nő, aki a tárgyalásokon nem csak az eszével, de a rózsaszín kiskosztümével is kitűnik.

Doktor Szöszi 2001

Vajon egy alacsony, szőke, rózsaszín kosztümös hölgy tud sikeres ügyvéd lenni?

Ha igaz volna… (2005) – Egy szellem

A játékfilm, a dráma és a vígjáték között van valahol témáját tekintve. Az alaptörténet vicces és vidám, míg ki nem derül mi is van a háttérben. Szülinaposunk a filmben balesetet szenved és kómában feküdve az életéért küzd. Mind e közben megismerkedik egy fiatal emberrel, aki a lakásába költözött úgy, hogy nem tudta, Reese már ott lakik.

Ha igaz volna... 2005

Reese és Mark Ruffalo a “szellemes” filmben.

A nyughatatlan (2005) – Élete alakítása

Röviden a történet: Johnny Cash életrajzi filmjében végigkísérhetjük, miként vált a  vézna gitárosból a 20. század meghatározó zenei ikonja. A történet 1955-ben kezdődik, amikor egy fiatal srác besétált a Sun lemezstúdió ajtaján. Ahogy mondani szokták, a többi már történelem. Reese Witherspoon mellékszerepben nyújtott alakításáért érdemelte ki az Oscar-díjat.

A nyughatatlan 2005

Reese és Joaquin Phoenix is nagyot alakított A nyughatatlanban. Mindkettejüket Golden Globe-díjjal jutalmazták.

Édes kis malackám (2006) – Színész és producer

Reese nem csak színészként, de producerként is jelen volt a film forgatásakor. A mese története tanulságos, ám koránt sem egy lágy vidám színvilágot mutat be. A sötétebb, komorabb történet egy lányról szól, aki arcát egy csúfság torzítja. Addig mind ez nem is lesz másképp, míg nem szereti önmagát úgy, ahogy van.

Édes kis malackám 2006

Reese nem csak színésze, hanem producere is volt a malackás alkotásnak.

Négy karácsony (2008) – Vince Vaughn párja

Karácsonykor pároknak tökéletes választás. Sarkítva bár, de bemutatja milyen is egy igazán nagy családos karácsony. Vince kedveseként tűnik fel a vásznon Reese, aki egy kedves, visszafogott, ám még is belevaló hölgyet alakít. Karaktere összetettre sikerült, de aprodukció vége felé teljes képet kaphatunk róla. Felnőtteknek ajánljuk tartalma miatt.

Négy karácsony

Vince Vaughn párjaként is szerethető szerepbe bújik Reese

Szörnyek az űrlények ellen (2009) – Szöszi óriás

Reese a mesefilmben szinkronhangként jelenik meg. A mű vicces, vidám és könnyed stílusú. Szuperhősökről szól, akik megmentik a bolygót a rá támadó űrlényektől. Klasszikus történet animációs filmbe burkolva. Inkább idősebb gyermekeknek ajánljuk.

Szörnyek az űrlények ellen 2009

//bluegirl//

20 fotó a múltból, amely a hírességek életét mutatja be egy váratlan szemszögből

(Címlapkép forrása)


Article Tags: · · · · · · ·