20 sorozat, amit az IMDB szerint hiba lenne kihagyni

A valaha volt 20 legjobb sorozat az IMDB szerint

240819

20 sorozat, amit az IMDB szerint hiba lenne kihagyni

Akarva-akaratlanul is, de napjainkban egyre divatosabbá válik a sorozatnézés. Ezzel a legnagyobb mozisztárok is tisztában vannak, ugyanis egyre többen vállalnak el TV-s szereplést közülük. A mai, hihetetlenül gyors világban sokkal könnyebbnek tűnik megnézni egy 50 perces epizódot kedvenc szériánkból, minthogy leüljünk egy 2 órás mozi elé. Ami mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy az alkotók kihasználják az emberek sorozat éhségét és egyre jobb, minőségibb sorozatokat gyártanak. Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 sorozatot, amit a világ egyik, ha nem a legnagyobb filmes, illetve sorozatos adatbázisa a legjobbaknak tart. Toplistánk a minisorozatokat (pl.: Az elit alakulat), illetve a természettudományi műsorokat (pl.: Bolygónk, a Föld) nem tartalmazza!

Cikkünk alatt hozzászólásban, esetleg Facebook oldalunkon kommentben várjuk, hogy szerinted melyik az a sorozat, amelyiket mindenképpen érdemes lenne elkezdeni!

20. Dexter (2006-2013)

Dexter Morgan (Michael C. Hall) a törvényszékieknél dolgozik vérnyom elemzőként. Szüleit lemészárolták, őt vérben ázva találta meg egy rendőr, aki a nevelőapja lett. Még kisgyerek volt, mikor kialakult nála az ölési kényszer. Ezt állatok megölésével enyhítette. Mikor nevelőapja rájön erre a titkára, elkezdi nevelni, hogy miként tartsa ezt az egészet titokban, és megtanítja a legtökéletesebb módszereket neki. Dexter Morgan nem öl ártatlan embert. Azok után kutat, akik valamilyen súlyos bűntettet követtek el, de meg tudták úszni. Dexter szembesíti őket minden szörnyűséggel, amit elkövettek, és csak azután ontja vérüket. Minden áldozatától van egy kis emléke: egy csepp vér.

Díjak, jelölések: 2 Golden Globe-díj (Legjobb színész – Michael C. Hall; Legjobb férfi epizódszereplő – John Lithgow), további 8 Golden Globe és 9 Emmy-jelölés.

19. Deadwood (2004-2006)

A sorozat a Dakota államban lévő Deadwood városában játszódik. Deadwood olyan helyen helyezkedik el, amely kívül esik a szövetségi ellenőrzés hatókörén. Ennek megfelelően itt nem érvényesek a szövetségi törvények. A területet 1868-ban, a dakota sziú indiánokkal Fort Laremie-ben, “örök időkre” kötött szerződés értelmében az oglala törzs számára jelölték ki. A Black Hills a dakota indiánok szent földje volt, ám a kapzsi telepeseket ez a legkevésbé sem érdekelte. Az arany hírére aranyásók ezrei lepték el a területet, ők alapították a várost 1876-ban. Az indiánokkal való összetűzések háborúhoz vezettek, amelyben az egyesült sziú, sájenn és arapahó törzsek a híres Little Big Horn-i csatában megsemmisítették a Custer tábornok vezette 7. Lovasezred jelentős részét. 1876 nyarára már tízezer főnyire duzzadt az illegálisan épült város lakossága. Az emberek aranyásásból és szerencsejátékból próbáltak meggazdagodni. Ekkor kezdődik a történet.

Díjak, jelölések: Golden Globe-díj (Legjobb színész – Ian McShane), további 1 Golden Globe és 4 Emmy-jelölés.

18. A hivatal (2005-2013)

A sorozat egy irodaszer forgalmazó cég mindennapjait mutatja be dokumentumfilm szerűen, szerepel benne mindent tudó főnök, seggnyaló helyettes, poéngyáros fickó, recepciós csaj és sok más karakter.

Díjak, jelölések: Golden Globe-díj (Legjobb színész – Steve Carell) és Emmy-díj (Legjobb vígjáték sorozat), további 8 Golden Globe és 15 Emmy-jelölés.

17. Felhőtlen Philadelphia (2005-napjainkig)

Philadelphiában van egy ír kocsma, a Paddy’s. Igaz, nem túl forgalmas, amelyben szerepet játszik, hogy négy teljesen önfejű, gyermeteg és egocentrikus barát vezeti: Charlie (Charlie Day), Mac (Rob McElhenney), Dennis (Glenn Howerton) és a húga, Dee (Kaitlin Olson). Ők négyen mindent megtesznek, hogy fenntartsák a kedves kis helyet… ha éppen nem a heroinról kell leszokniuk, vagy ellenlábasaik elől menekülnek, esetleg egymás pénzét költik el. Ráadásul később a nyakukra ül Dennis és Dee elviselhetetlen apja, aki talán nem is az, akinek mondja magát. Mindenesetre a Paddy’s-ben nincs két egyforma nap.

Felhőtlen Philadelphia

Díjak, jelölések:

16. Sírhant művek (2001-2005)

A sorozatban megismerhetjük az első látásra teljesen normálisnak mondható Fisher-családot. Hamarosan kiderül, hogy a család kiknek köszönheti vagyonát és létfenntartását: Los Angeles sok-sok kedves megboldogultjának és családjának, akik méltóztatják felkeresni a legdiszkrétebb temetkezési vállalkozást. A gyászos Fisher & Sons birodalmat idősebb Nathaniel, azaz Nate Fisher (Peter Krause) gründolta össze, megfelelő álszentséggel és üzleti érzékkel.

Sírhant művek (2001-2005)

Díjak, jelölések: 3 Golden Globe-díj (Legjobb színésznő – Frances Conroy, Legjobb női epizódszereplő – Rachel Griffiths, Legjobb dráma sorozat), további 5 Golden Globe és 13 Emmy-jelölés.

15. Daredevil (2015-napjainkig)

Matt Murdock (Charlie Cox) fiatal korában egy baleset következtében elvesztette látását, ugyanakkor minden más érzéke emberfeletti módon felturbózódott. Az időközben felnőtt férfi jelenleg ügyvédként dolgozik – legalábbis hivatalosan és a nappali órákban. Éjszaka azonban igazságosztóként járja New York utcáit, célja hogy felszámolja a bűnözést a városban.

Díjak, jelölések:

14. Doktor House (2004-2012)

Dr. Gregory House (Hugh Laurie) zord külseje és mogorva stílusa első látásra nem éppen bizalomgerjesztő. A különc orvos határozott elve ráadásul a következőképpen hangzik: a betegséget kell kezelni és nem a beteget, hiszen a betegeket csak arra “találták ki”, hogy az orvosok munkáját nehezítsék. Öntörvényű, renitens alak, de kétségtelenül hatalmas szaktekintély. Kis csapata csupa lelkes és ígéretes fiatal orvosból áll, akiket ő maga válogatott ki – persze sajátságos kritériumok alapján. Számára egy dolog fontos igazán: hideg fejjel megoldani az ügyet, vagyis felfedni a betegség mivoltát és bizonyítást nyerni. S még egy fontos információ Doktor House-ról: Igyekezz őt nem megzavarni délután egy óra körül, kedvenc kórházsorozata közben!

Díjak, jelölések: 2 Golden Globe-díj (Legjobb színész 2006-ban és 2007-ben – Hugh Laurie), további 7 Golden Globe és 9 Emmy-jelölés.

13. Fekete tükör (2011-napjainkig)

A Fekete tükör egy antológia, vagyis a részek nem függenek szorosan össze. Az alkotók az élet és a technológia sötét oldalát igyekeznek bemutatni.

Fekete tükör

Díjak, jelölések:

12. Szemesnek áll a világ (1981-2003)

Egy nagy építőipari cég ügyvezetője, felügyelőbizottságának elnöknője és egy bécsi politikus korrupt üzelmeihez strómant, egy bábfigurát alkalmaz a nő szeretőjének személyében. A triót zsarolni kezdi egy alvilági alak, de ugyanakkor egy riporter is üzelmeik nyomára bukkan. Az elnöknő bérgyilkost fogad fel a zsaroló ellen. Az események azonban nem úgy alakulnak, ahogyan az ellenfelek eltervezték. A szálak végül Kottan nyomozó kezében futnak össze.

 Szemesnek áll a világ (1981-2003)

Díjak, jelölések:

11. Jóbarátok (1994-2004)

A sorozat hat, a húszas éveiben járó fiatal (három férfi és három nő) mindennapjait követi nyomon. Rachel Green elkényeztetett “apuka-kislánya”; Monica Geller kényszeresen rend- és tisztaságmániás séf; Chandler Bing viccelődő okostojás, a szerelemben szerencsétlen irodakukac; Joey Tribbiani gyermekded színész; Ross Geller elvált, stréber paleontológus, Phoebe Buffay pedig szórakozott hippi, masszőz, énekesnő és dalszövegíró.

Jóbarátok (1994-2004)

Díjak, jelölések: Golden Globe-díj (Legjobb színésznő – Jennifer Aniston) és 3 Emmy-díj (Legjobb vígjáték sorozat, Legjobb színésznő – Jennifer Aniston, Legjobb női epizódszereplő – Lisa Kudrow), további 9 Golden Globe és 19 Emmy-jelölés.

10. Narcos (2015-napjainkig)

Pablo Escobar (Wagner Moura) luxuscikkek Bolíviába csempészésével épített ki hálózatot. Minden rendőrt a zsebében tart, így nem nehéz számára átvinni dolgokat a határon. Amikor a Patkány becenévre hallgató chilei vegyész megkeresi, mert szállítót és terjesztőt keres az árujának, a kokainnak, Pablo nagy lehetőséget lát az üzletben. Az anyagot Miami-ba hordja, mivel ott az elit réteg sokkal többet fizet az effajta élvezetért. A drogcsempészet azonban még egy olyan nagyhatalmúvá vált férfi számára is tartogat nehézségeket, mint Pablo Escobar. Miután Miamiban is egyre inkább felfigyelnek a csempészhálózatra, két DEA ügynök, Steve Murphy és Javier Pena Kolumbiába költözik, hogy inkognitóban felvegyék a harcot a drogkartell ellen, s levadásszák Pablo Escobart.

Díjak, jelölések: 2 Golden Globe-jelölés

9. Az ítélet: család (2003-2013)

A sorozatban Michael Bluth (Jason Bateman) viszontagságait követhetjük nyomon, aki mint az egyetlen “normális” ember próbálja összetartani az idióta családját, és a családi ingatlan vállalkozást, miután apját, George Bluth-ot (Will Arnett) börtönbe zárták sikkasztás miatt. A családtagok egyenként is kiborítóak, de együtt aztán tényleg komoly fejfájást tudnak okozni Michaelnek, aki az árral szemben folyamatosan próbálja menteni a menthetőt.

Az ítélet: család (2003-2013)

Díjak, jelölések: Golden Globe-díj (Legjobb színész – Jason Bateman) és Emmy-díj (Legjobb vígjáték sorozat), további 3 Golden Globe és 8 Emmy-jelölés.

8. Kártyavár (2013-napjainkig)

Francis Underwood (Kevin Spacey) szinte már biztosnak vette, hogy őt fogják a külügy miniszteri posztra választani az előző képviselő leváltása után, de nem így történt. Csalódását gyorsan kiheveri, és ördögi bosszútervet sző, melyben a konkurencia félreállítása mellett, hűséges ismerősöket állítva előkelő pozíciókba, saját politikai hatalmát is megnövelheti. Ebben lesz segítségére Claire (Robin Wright), a hűséges felesége, Zoe Barnes (Kate Mara), a feltörekvő ifjú újságíró, illetve Doug Stamper (Michael Kelly), első embere.

Díjak, jelölések: 2 Golden Globe-díj (Legjobb színész – Kevin Spacey és Legjobb színésznő – Robin Wright), további 6 Golden Globe és 3 Emmy-jelölés.

7. Fargo (2014-napjainkig)

Lester Nyggard (Martin Freeman), egy minnesota-i kisvárosban, Bemidji-ben él feleségével, Penny-vel. A jobb sorsra nem érdemes biztosítási ügynök egy kiadós orrtörés után a kórházban összefut egy rettenetesen furcsa és szűkszavú emberrel (Billy Bob Thornton), aki felkínálja neki, hogy megöli azt az embert, aki ezt tette vele. Ez pedig az eseményeknek egy olyan láncolatát indítja el, ami az egész kisváros életét felforgatja.

Díjak, jelölések: 2 Golden Globe-díj (Legjobb színész – Billy Bob Thornton és Legjobb sorozat), további 6 Golden Globe-jelölés.

6. A törvény nevében (2014-napjainkig)

A sorozat két zsaruról szól. Martin Hart (Woody Harrelson) és Rust Cohle (Matthew McConaughey) egykor társak voltak, és 17 évvel ezelőtt együtt nyomoztak egy prostituált halála ügyében. Amikor új információ kapcsán meghallgatják őket, felelevenedik a múlt.

Díjak, jelölések: 4 Golden Globe-jelölés

5. Sherlock (2010-napjainkig)

A történet azzal veszi kezdetét, hogy Dr. John Watson (Martin Freeman) hazatérvén Londonba az afganisztáni háborúból, kicsit nehezen tud újra beilleszkedni. Nemsokára megismerkedik egy rejtélyes, és különc figurával, Sherlock Holmes-szal (Benedict Cumberbatch), aki amolyan tanácsadóként segíti a rendőrség munkáját. A londoni közvéleményt pedig éppen egy rejtélyes öngyilkosságsorozat tartja izgalomban, mely kapcsán Holmes megvan győződve, hogy valójában egy sorozatgyilkossal van dolguk. A rendőrség persze eleinte nem hisz neki, Watson-t viszont érdekelni kezdi az eset, így segít Holmes-nak a nyomozásban.

Díjak, jelölések: Golden Globe-jelölés és 3 Emmy-jelölés

4. Maffiózók (1999-2007)

Mi történik ha egy maffiavezérnek olyan testi és lelki problémái támadnak, hogy kénytelen szakemberhez, nevezetesen egy pszichiáterhez fordulni? Anthony Soprano rendszeresen jár Dr. Jennifer Melfihez és mindenről aprólékos gonddal beszámol neki. Mesél neki a feleségéhez fűződő viszonyáról, az anyjával való kapcsolatáról, kezelhetetlen gyermekeiről. Csak egyvalamiről hallgat diszkréten. Elvei nem engedik, hogy elmondja orvosának, milyen kegyetlenséggel számolnak le riválisaikkal.

Maffiózók (1999-2007)

Díjak, jelölések: 5 Golden Globe-díj és 11 Emmy-díj, további 18 Golden Globe és 23 Emmy-jelölés.

3. Drót (2002-2008)

A történet egyetlen baltimore-i kábítószeres gyilkossági nyomozást göngyölít fel, ám egyáltalán nem a szokványos krimiszerű módon, hanem mindkét fél megvilágításában. Az eseményeket mind a rendőrök, mind a célpontok, mind a bűnözők szemszögéből vizsgálja a sorozat, s olyan világot tár elénk, ahol nehéz különbséget tenni jó és rossz, bűn és büntetés között.

 Drót (The Wire)

Díjak, jelölések:

2. Trónok harca (2011-napjainkig)

Robert Baratheon, Westeros jelenlegi királya felkéri Eddard Stranket, hogy szolgáljon főtanácsosaként. Eddard gyanítja, hogy elődje gyilkosság áldozata lett, ezért elfogadja a felkérést, hogy tovább tudjon nyomozni. A királynő családja, a Lannister család is tervet sző a trónért. A korábbi uralkodó, Targaryen leszármazottjai is visszatérnek a tengeren túlról, hogy visszaszerezzék őseik vagyonát. A trónharcból háború lesz, és ráadásul egy ősi gonosz erő is feltámad.

Díjak, jelölések: Golden Globe-díj (Legjobb férfi epizódszereplő – Peter Dinklage) és Emmy-díj (Legjobb férfi epizódszereplő – Peter Dinklage), további 3 Golden Globe és 6 Emmy-jelölés.

1. Totál szívás (2008-2013)

Walter White (Bryan Cranston) teljesen átlagos életet él, kémiát tanít, valamint pénzhiányában egy benzinkúton dolgozik másodállásban. Feleségével és fiával éli problémáktól nem mentes, de átlagosnak mondható családi életét. Egy nap azonban kiderül, hogy Walter rákos, ami megváltoztatja hősünk életét. Eleinte nem mondja el családjának a hírt, viszont egyedül meghoz egy olyan döntést, ami valahol érthető is; a bűn útjára lépve, egy meth nevű drog készítésével próbál pénzt teremteni a műtétre, valamint hogy családjának ne kelljen nélkülöznie ha esetleg bekövetkezik a legrosszabb. Az üzletben szüksége van egy partnerre, aki az értékesítésben segít neki, az ideális jelölt nem más mint Walter egykori tanítványa, az utcagyerek Jesse Pinkman (Aaron Paul).

Díjak, jelölések: 2 Golden Globe-díj (Legjobb színész – Bryan Cranston, Legjobb dráma sorozat) és 6 Emmy-díj, további 5 Golden Globe és 11 Emmy-jelölés.

Cikkünk alatt hozzászólásban, esetleg Facebook oldalunkon kommentben várjuk, hogy szerinted melyik az a sorozat, amelyiket mindenképpen érdemes lenne elkezdeni!

(20 legjobb sorozat történeteinek forrása)
(20 legjobb sorozat címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags:

Hozzászólások

  • “Felháborító”, hogy az OZ nincs a legjobb 20-ban (sőt, inkább 3-ban)

    KiB powermetal.blog.hu 2017-09-05 19:31
  • TWD? Hogy hogy nincs benne????

    Pszicho 2017-09-19 13:33
  • Odaát, Agymenők, Szökés???????

    Mindegy 2017-09-25 21:00

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download