FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb sorozat az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb sorozat az IMDB szerint

20136

A valaha volt 20 legjobb sorozat az IMDB szerint

Akarva-akaratlanul is, de napjainkban egyre divatosabbá válik a sorozatnézés. Ezzel a legnagyobb mozisztárok is tisztában vannak, ugyanis egyre többen vállalnak el TV-s szereplést közülük. A mai, hihetetlenül gyors világban sokkal könnyebbnek tűnik megnézni egy 50 perces epizódot kedvenc szériánkból, minthogy leüljünk egy 2 órás mozi elé. Ami mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy az alkotók kihasználják az emberek sorozat éhségét és egyre jobb, minőségibb sorozatokat gyártanak. Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 sorozatot, amit a világ egyik legnagyobb filmes, illetve sorozatos adatbázisa a legjobbaknak tart. Toplistánk a minisorozatokat (pl.: Az elit alakulat, Csernobil), illetve a természettudományi műsorokat (pl.: Bolygónk, a Föld) nem tartalmazza!

Cikkünk alatt hozzászólásban, esetleg Facebook oldalunkon kommentben várjuk, hogy szerinted melyik az a sorozat, amelyiket mindenképpen érdemes lenne elkezdeni!

20. Dexter (2006-2013)

Dexter Morgan (Michael C. Hall) a törvényszékieknél dolgozik vérnyom elemzőként. Szüleit lemészárolták, őt vérben ázva találta meg egy rendőr, aki a nevelőapja lett. Még kisgyerek volt, mikor kialakult nála az ölési kényszer. Ezt állatok megölésével enyhítette. Mikor nevelőapja rájön erre a titkára, elkezdi nevelni, hogy miként tartsa ezt az egészet titokban, és megtanítja a legtökéletesebb módszereket neki. Dexter Morgan nem öl ártatlan embert. Azok után kutat, akik valamilyen súlyos bűntettet követtek el, de meg tudták úszni. Dexter szembesíti őket minden szörnyűséggel, amit elkövettek, és csak azután ontja vérüket. Minden áldozatától van egy kis emléke: egy csepp vér.

Díjak, jelölések: 2 Golden Globe-díj (Legjobb színész – Michael C. Hall; Legjobb férfi epizódszereplő – John Lithgow), további 8 Golden Globe és 9 Emmy-jelölés.

19. Deadwood (2004-2006)

A sorozat a Dakota államban lévő Deadwood városában játszódik. Deadwood olyan helyen helyezkedik el, amely kívül esik a szövetségi ellenőrzés hatókörén. Ennek megfelelően itt nem érvényesek a szövetségi törvények. A területet 1868-ban, a dakota sziú indiánokkal Fort Laremie-ben, “örök időkre” kötött szerződés értelmében az oglala törzs számára jelölték ki. A Black Hills a dakota indiánok szent földje volt, ám a kapzsi telepeseket ez a legkevésbé sem érdekelte. Az arany hírére aranyásók ezrei lepték el a területet, ők alapították a várost 1876-ban. Az indiánokkal való összetűzések háborúhoz vezettek, amelyben az egyesült sziú, sájenn és arapahó törzsek a híres Little Big Horn-i csatában megsemmisítették a Custer tábornok vezette 7. Lovasezred jelentős részét. 1876 nyarára már tízezer főnyire duzzadt az illegálisan épült város lakossága. Az emberek aranyásásból és szerencsejátékból próbáltak meggazdagodni. Ekkor kezdődik a történet.

Díjak, jelölések: Golden Globe-díj (Legjobb színész – Ian McShane), további 1 Golden Globe és 4 Emmy-jelölés.

18. A hivatal (2005-2013)

A sorozat egy irodaszer forgalmazó cég mindennapjait mutatja be dokumentumfilm szerűen, szerepel benne mindent tudó főnök, seggnyaló helyettes, poéngyáros fickó, recepciós csaj és sok más karakter.

Díjak, jelölések: Golden Globe-díj (Legjobb színész – Steve Carell) és Emmy-díj (Legjobb vígjáték sorozat), további 8 Golden Globe és 15 Emmy-jelölés.

17. Felhőtlen Philadelphia (2005-napjainkig)

Philadelphiában van egy ír kocsma, a Paddy’s. Igaz, nem túl forgalmas, amelyben szerepet játszik, hogy négy teljesen önfejű, gyermeteg és egocentrikus barát vezeti: Charlie (Charlie Day), Mac (Rob McElhenney), Dennis (Glenn Howerton) és a húga, Dee (Kaitlin Olson). Ők négyen mindent megtesznek, hogy fenntartsák a kedves kis helyet… ha éppen nem a heroinról kell leszokniuk, vagy ellenlábasaik elől menekülnek, esetleg egymás pénzét költik el. Ráadásul később a nyakukra ül Dennis és Dee elviselhetetlen apja, aki talán nem is az, akinek mondja magát. Mindenesetre a Paddy’s-ben nincs két egyforma nap.

Felhőtlen Philadelphia

Díjak, jelölések:

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·