A 2000-es évek 10 legjobb animációs meséje

A 2000-es évek 10 legjobb animációs meséje

4200

10 animációs mese, amit mindenképpen látnod kell

Az elmúlt évek legkedvesebb animációs filmjeit gyűjtöttük össze, hogy kedvedre válogathass egy hangulatos reggeli mesenézéshez. Az általunk legjobbnak tartott 10 animációs mese kizárólag saját véleményen alapszik!

Neked melyik a kedvenc meséd? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

10. Wall-E /WALL-E, 2008/

Wall-E a robot az egyetlen élő szerkezet a Földön, ugyanis mindenki elhagyta a bolygót, mert lakhatatlanná vált. A kis munkagép évekig gyűjtöget, amikor is megjelenik Eva a modern és áramvonalas keresőrobot, aki megdobogtatja a szívét. Wall-E véletlenül rátalál a bolygó túlélésének a kulcsára. Elindul az űrhajó fele, hogy jelentse ezt a fontos hírt, Eva pedig utána ered. De vajon megmenekül e a Föld?

Wall-E (WALL-E, 2008)

9. Toy Story 3 /Toy Story, 2010/

Andy tovább tanul, így elköltözik otthonról. A játékai már nem érdeklik, nem csoda, ha Woody seriff, az űrhajós Buzz, Krumplifej, Rex, a tacskó és a többiek úgy érzik, nincs rájuk szüksége. A magukat feleslegesnek és meguntnak érző játékok elhatározzák, nem várják meg, míg a kukában végzik, hanem a Sunnyside óvodába mennek, ahol örömet szerezhetnek a gyerekeknek. Az álomból azonban rémálom lesz, amikor rájuk szabadulnak a féktelen apróságok. Woodyék kénytelenek menekülőre fogni a dolgot, az ovi játékaival összefogva szöknek meg, hogy visszatérjenek Andyhez, aki időközben keresni kezdte őket.

8. Szörny Rt. /Monsters Inc., 2001/

Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a szekrényből szörnyek bújnak elő, hogy ijesztgessék a kicsiket. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak, mert élvezik. Egyszerűen ez a munkájuk. Sully, az óriás szőrmók az egyik legsikeresebb alkalmazott a cégnél, ő a Szörny Rt. csúcsrémisztője. Asszisztensével, a kicsi, gömbölyded és egyszemű Mike Wazowskival járja az emberek világát, hogy sikolyokat, s ezzel a világának energiát gyűjtsön. A két menő rémisztő hétköznapjai azonban szőröstül-bőröstül kifordulnak, amikor egy Boo nevű kislány a szörnyek világába téved.

Szörny Rt. (Monsters, Inc.. 2001)

7. L’ecsó /Ratatouille, 2007/

Reny a patkány egész kispatkány korában arról álmodozott, hogy egy párizsi étterem séfje lesz. Auguste Gusteau a példaképe is megmondta, hogy ’mindenki főzhet’. Az életben azonban ez nem így van, hiszen Reny pont azt tapasztalja, hogy mekkora veszélyt jelent számára, ha felfedezik a konyhában. Amikor álma kezd kettéoszlani egy kétlábútól kap segítséget. Egy igazi barátra lel Linguini személyében.

Lecsó - Ratatouille (Brad Bird, 2007)

6. Madagaszkár /Madagascar, 2005/

A New York-i Central Park állatkertjének fő attrakciója Alex az oroszlán. Ő és legjobb barátai, Marty, a zebra, Melman, a zsiráf és Gloria, a víziló egész eddigi életüket kellemes fogságban töltötték, pazar étkek közt, zöldövezeti környezetben. Ám Martynak az elég jó sem elég jó, hagyja, hogy úrrá legyen rajta a kíváncsiság és néhány rendkívüli pingvin segítségével megszökik, hogy felfedezze a külvilágot, ami annyira hiányzik neki. Barátai kitörnek az állatkertből, hogy visszahozzák a zebrát. Ám egy oroszlán, egy víziló, egy zebra és egy oroszlán nem járkálhat New York utcáin feltünés nélkül. A Központi Pályaudvaron, amikor rábukkannak Martyra elfogják és elkábítják őket és bedobozolják egy Afrika felé tartó hajóra. Amikor a cselszövő pingvinek megrongálják a hajót, akkor hőseink Madagaszkár szigetén találják magukat. A nagyvárosi állatoknak most rá kell jönniük, hogyan boldoguljanak a vadonban.

Madagaszkár (2005)

5. Shrek /Shrek, 2001/

Amikor a kétezres évek elején cinikusak lettünk a tündérmesékkel, akkor jött egy animációs mese, egy zöld ogréval, és csavart egy vicceset rajtuk, kinevetve blődségeiket, és azonnal a szívünkbe zártuk őt ezért.

Shrek (2001)

4. Zootropolis- Állati nagy balhé /Zootropolis, 2016/

Zootropolis az a hely, ahol a modern emlősök élnek, igazán különleges. Két részből áll, az elegáns Szahara tér vagy a zord Tundraváros. Itt a világ minden tájáról élnek állatok egymással békében. Amikor megérkezik a városba Judy Hopps, akkor rá kell döbbennie, hogy a nyulaknak nem egyszerű a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy egy különös ügynek a végére akar járni, még ha ez azt is jelenti, hogy a szélhámos rókával együtt kell dolgoznia.

17 mesefigura, akit az eredeti szinkronhangjáról mintáztak

3. Némó nyomában /Finding Némo, 2003/

A dobogó legalsó fokára ért oda ez a tengeralatti animációs mese. Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc – ahogy az már lenni szokott – tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi idegesen kíséri őt, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem is alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és az apa tehetetlenül nézi végig, ahogy egy búvár hirtelen elragadja csemetéjét. Az apa azonban nem tétlen és Némó nyomába ered, de közben számos izgalommal, kalanddal és veszéllyel találja szembe magát.

Némó nyomában (Finding Nemo, 2003)

2. Aranyhaj és a nagy gubanc /Tangled, 2010/

Aranyhaj, a királyi pár elrabolt leánya egy toronyban él az anyjának vélt gonosszal. Még soha nem tette ki a lábát a toronyból, és ha az ,,anyján” múlik, örökre rab marad. Épp születésnapján toppan be váratlanul Flynn, a körözött bandita, aki az elveszett királylány fejdíszével szökésben van. Kényszerűségből egyezséget kötnek, és belevágnak életük leghajmeresztőbb kalandjába.

1. Agymanók /Inside out, 2015/

Az aranyérmes animációs mese! A tinédzserkor nagyon gyakran akadályokkal teli. Riley esetében sincs ez másképp, teljesen felfordul az élete, amikor apja a nyüzsgő San Franciscoban kap munkát. A lányt is az érzelmei vezérlik, vagyis a Derű, Bánat, Harag, majré és az Undor. Az érzelmek Riley agyának központjában dolgoznak, hogy a mindennapi nehézségeken, kihívásokon átvezessék a lányt. Bár a Derű megpróbálja a dolgok pozitív oldalát láttatni, többször összetűzésbe kerül a többi érzelemmel.

Neked melyik a kedvenc meséd? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download