10 dolog, amit nem gondoltál volna a Kaliforniai álom című filmről

10 dolog, amit nem gondoltál volna a Kaliforniai álom című filmről

3054

Kaliforniai álom /La La Land, 2016/

A Kaliforniai álom című musical-ban Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

Critics’ Choice Awards - 2016 legjobb filmjei a kritikusok szerint

10. A film végén lévő ,,Mi lett volna, ha” jelenetben Emma Stone-t léggömbökkel a kezében fotózzák Párizsban. A momentum a Mókás arc című filmre (Audrey Hepburn főszereplésével) utal.

9. A stáb tényleg forgatott a Griffith Park Obszervatórium kiállító helyein, arra nem kaptak engedélyt, hogy a planetáriumban filmezzenek, így az ott zajló jelenet díszleteit egy az egyben meg kellett kreálniuk a készítőknek. A Minolta projektort például, amely a planetárium középpontjában található az Ebay-ről rendelték meg.

8. Emma Stone és Ryan Gosling már igen összeszokott párost alkotnak. A film promókörútján sorban viccelték meg a riportereket, hogy befejezték egymás gondolatait interjú közben.

10 dolog, amit nem gondoltál volna a Kaliforniai álom című filmről

7. Akárcsak filmbéli karaktere, Mia, Emma Stone is otthagyta az iskolát 15 évesen és Los Angelesbe költözött, hogy színészi karrierbe kezdjen.

6. John Legend-nek meg kellett tanulnia gitározni a szerep kedvéért.

5. A filmben elhangzó dalokat ugyanabban a stúdióban vették fel, mint a többi MGM musical, az Ének az esőben vagy éppen az Óz, a csodák csodája sikerdalait.

10 dolog, amit nem gondoltál volna a Kaliforniai álom című filmről

4. Ez a második film, A nagy dobás után, amelyben Ryan Gosling és Finn Wittrock együtt dolgoztak. Igaz, hogy egyik filmben sem volt közös jelenetük.

3. Damien Chazelle ezúttal is olyan színészeket választott, akik ügyesen tudnak az arcmimikájukkal játszani. (Emma Stone ebben különösen tehetséges.)

2. A filmet nyolc hét leforgása alatt forgatták le 2015 nyarán.

10 dolog, amit nem gondoltál volna a Kaliforniai álom című filmről

1. Emma Stone és Ryan Gosling harmadik közös filmje a Őrült, dilis, szerelem (2011) és a Gengszterosztag (2013) után.

+1. Eredetileg Miles Teller és Emma Watson alakították volna a főszerepeket.

(Érdekességek forrása)

//Noncs//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download