15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

8800

Érdekességek a Forrest Gump című filmről

A Forrest Gump Winston Groom 1986-ban kiadott regényének Robert Zemeckis által rendezett 1994-es amerikai filmváltozata. A produkciót 13 kategóriában is Oscar-díjra jelölték, melyből hatod díjra is tudott váltani, többek között a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb színész kategóriában. Emellett az alkotás világszerte óriási bevételt szerzett a mozipénztárakban. Alábbi cikkünkben ezzel a filmmel foglalkozunk. Íme 15 érdekesség a Forrest Gumpról, amit nagy valószínűséggel még nem olvastatok.

Forrest Gump (1994)

1. Chevy Chase és John Travolta is elutasította Forrest szerepét, illetve úgy tartják, hogy Forrest szerepéért Bill Murray is nagy eséllyel indult.
2. A Forrest neve alapjául szolgáló “távoli rokon” tábornokról és a vágtató klántagokról készült felvételek archív részletek David Wark Griffith Amerika hőskora (1915) című filmjéből. Az effektes csapat sokáig gondolkodott azon, hogy az eredeti filmben bakiként feltűnő traktornyomokat kiretusálják-e a filmből, végül úgy döntöttek, hogy a poén kedvéért benne hagyják.
3. A filmből töröltek egy jelenetet, melyben Forrest Gump Kínában egy amerikai tiszttel ping-pongozik. Az illető a fiatal George H. W. Bush, aki később az USA elnöke lesz.

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

4. Két színész is (David Alan Grier és Ice Cube) elutasította Bébé szerepét.
5. A felnőtt Jenny az apja házát kővel dobálja, majd összeesik, a jelenet beállítását Andrew Wyeth festménye, a Christina’s World inspirálta.
6. A jelenetekben, ahol Forrest Gump híres emberekkel találkozik, archív felvételeket használtak, amire rámontírozták Hankset.
7. Amikor Washingtonban Forrest beszéde közben kihúzódik a mikrofon zsinórja és csak ennyit hallunk: “Ez minden, amit mondani akartam erről.” Forrest a következőt mondja: „Néha, amikor az emberek elmennek Vietnámba, a lábuk nélkül jönnek haza a mamájukhoz. Néha egyáltalán nem jönnek haza. Ez egy rossz dolog.”

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

8. A jelenetben, ahol Forrest az iskolabuszon találkozik szerelmével, Jennyvel, a leány előtt nem más ül, mint Tom Hanks lánya, Elizabeth Hanks.
9. A második részből is készült forgatókönyv, azonban Tom Hanks és Robert Zemeckis elutasította a második rész lehetőségét.
10. Sally Field, aki Forrest anyját alakítja, és Tom Hanks között csak 10 év korkülönbség van, a színésznő javára.
11. A filmért Tom Hanks nem kapott fix fizetést, hanem megegyeztek a bevételek bizonyos százalékában, amivel végül is elég jól járt: 40 millió dollárt hozott neki a film.

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

12. “Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.” Ezeket a mondatokat a filmtörténet negyvenedik leghíresebb idézetének választották az Amerikai Filmintézet százas listáján.
13. Miután Tom Hanks kezébe vette a film forgatókönyvét, másfél óra olvasás után igent mondott a felkérésre. Egyedüli feltétele az volt csupán, hogy a történelmi események a valós kronológiát kövessék. Ezenkívül Forrest Gump déli kiejtésén is finomítani szeretett volna, ám a rendező, Robert Zemeckis meggyőzte őt az akcentus fontosságáról, melyet a film alapjául szolgáló könyv is kihangsúlyoz. A kiejtést végül a fiatal Forrestet alakító Michael Conner Humphreystől vette át.

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

14. A regény megfilmesítési jogait eredetileg a Warner Bros. birtokolta, majd 1988-ban elcserélte azt az Tűzparancs-ra (1996). Úgy gondolták, hogy az Esőember (1988) után nem tudnának profitálni egy ilyen típusú történetből.
15. A rákhalászhajó a filmből jelenleg a Disneyworld Resortban álló Planet Hollywood étterem mellett látható. Mi több, a filmben a Tom Hanks által használt, a színész aláírásával ellátott pingpongütő az étterem falát díszíti.

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

(Forrás: mafab.hu)

//milos//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download