FILMEZZUNK.HU
Daniel Radcliffe érdekességek

7 meglepő érdekesség a szülinapos Daniel Radcliffe-ről

13332

Daniel Radcliffe érdekességek

Daniel Radcliffe első szerepét 1999-ben kapta a Copperfield Dávidban, ezt követte 2001-ben mozifilmes debütálása A panamai szabóban. 11 évesen választották ki a Harry Potter és a bölcsek köve főszerepére, és tíz évig szerepelt a folytatásokban, a nyolcadik, egyben utolsó film 2011-ben került mozikba. Azóta több nagyszabású produkcióban is kipróbálta magát több-kevesebb sikerrel. Az angol színész a napokban ünnepli születésének a 34. évfordulóját, melynek alkalmából itt az idő, hogy a kedves Olvasók is egy picit jobban megismerjék.

Daniel Radcliffe érdekességek

1) Ötéves kora óta színész akart lenni, de a szüleinek nem igazán tetszett ez az ötlet, ezért nem is nagyon támogatták. Ennek ellenére 1999-ben megkapta a címszerepet a BBC David Copperfield adaptációjában. „Öt meghallgatáson vettem részt, mielőtt megkaptam a szerepet.” – mondta Radcliffe a szereppel kapcsolatban.

2) 2000-ben szerepet kapott A panamai szabó című filmben, ahol Geoffrey Rush és Jamie Lee Curtis fiát alakította. Valamilyen szinten ennek köszönheti a Harry Potter filmek főszerepét, ugyanis filmbéli partnere, Jamie Lee Curtis ajánlotta be a fiatal színészt Harry Potter főszerepére, melyet a sikeres meghallgatásoknak köszönhetően meg is kapott.

Daniel Radcliffe érdekességek

3) 2007-ben Radcliffe több verset is közzétett Jacob Gershon néven (középső nevének és édesanyja leánykori nevének egy kombinációja) a Rubbish-ban, egy underground divatmagazinban.

4) 2008-ban nyilvánosságra hozta enyhe neurológiai rendellenességét. A motorikus mozgászavar időnként egyszerű tevékenységekben is megakadályozza, mint az írás vagy a cipőkötés. “Nehéz dolgom volt az iskolában, szar voltam mindenben, észrevehető tehetség nélkül.” – állította Radcliffe.

Daniel Radcliffe érdekességek

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·