FILMEZZUNK.HU
Legjobb filmek az anyaság fontosságáról

10 lenyűgöző film az anyaságról, amit minden anyának látni kell

60960

Legjobb filmek az anyaság fontosságáról

Az anyaság egy fantasztikus dolog. Szeretet, gondoskodás, törődés, biztonság és még végtelen hosszan lehetne sorolni. A filmipar is hamar rájött erre, így számtalan filmet készített, amelyek bemutatják az anyai szeretetet. Nézzük melyek is ezek!

Neked melyik az anyaság fontosságáról szóló kedvenc filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

10. Alice már nem lakik itt /Alice Doesn’t Live Here Anymore, 1974/

Egyszerű fiatalasszony férje váratlan halála után kénytelen a saját lábára állni. Tizenkét éves fiával Kaliforniába megy, ahol egy bárban énekesnő és pincérnő lesz. Első lépései az önmegvalósítás útján egy farmer karjaiban “végződnek”.

Alice már nem lakik itt /Alice Doesn't Live Here Anymore, 1974/

9. Ha beüt az élet /Life Happens, 2011/

Krysten Ritter, Kate Bosworth és Rachel Bilson a főszereplői ennek a szellemes és szórakoztató vígjátéknak a szinglilétről, a barátságról és az élet váratlan fordulatairól. Amikor Kim (Ritter) egyéjszakás kalandja nem várt terhességgel végződik, a lány és lakótársnői, Deena (Bosworth) és Laura (Bilson) hirtelen teljesen új helyzetben találják magukat. Kim a szülés után újra randizni kezd, ám meg kell küzdenie az egyedülálló anyák minden gondjával, és folyton retteghet, hogy a pasik elmenekülnek, ha meghallják, hogy van egy gyereke. A filmben olyan színészeket láthatunk még, mint Jason Biggs, Justin Kirk és Kristen Johnston.

Ha beüt az élet /Life Happens, 2011/

8. Anya a pácban /Motherhood, 2009/

Eliza a New York-i West Village-ben éli a kétgyermekes anyák mindennapjait. Bár imádja gyermekeit, úgy érzi, elveszítette önmagát a gyerekek életének szervezése, a játszótéri csaták és a parkolóhelyek utáni küzdelmek között… Férje nem hajlandó komolyan venni problémáit, kényszerű magányában újragondolja életét. Úgy dönt, hogy jelentkezik egy magazin versenyére. 500 kérdésre kell felelnie “Mit jelent az anyaság számomra?” kérdéskörben. Miközben a válaszokon töpreng, újraértelmezi életét, s rádöbben arra, hogy érdemes megvívni a mindennapi harcokat, hiszen gyermekei mindenért kárpótolják…

Anya a pácban 2009

7. Édesek és mostohák /Stepmom, 1998/

Isabelnek, a tehetséges divatfotósnak meggyűlik a baja élettársa vásott kölkeivel. Luke ugyanis két gyermek apja, volt neje, Jackie ráadásul a mamik mintaképe. A két nő között tehát korán sem felhőtlen a kapcsolat. Időtlen időkig is tarthatna az állóháború, ha tragikus fordulat nem következne: Jackie-ről kiderül, hogy halálos beteg. Isabelnek tehát mindent meg kell tanulnia, hogy vállára vehesse a család gondját.

Édesek és mostohák 1998

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·