FILMEZZUNK.HU

A 10 legjobb musical, melyektől garantáltan dalra fakadsz

46859

3. Helló, Dolly! /Hello, Dolly, 1969/

Mindenképpen dobogós helyet érdemel ez a régi klasszikus. Dolly Levi (Barbara Streisand) friss özvegy, utánozhatatlan házasságszerző, és igazán bűbájos. Amikor a saját maga számára kiszemelt megrögzött agglegény, Horace Vandergelder (Walter Mattau) valaki másnak udvarol, beindul a kavarodás. Cornelius Hackl (Michael Crawford) és Barnaby Tucker (Danny Lockin) éppen kapóra jönnek, hogy a Dolly tökéletes terve megvalósulhasson. A filmhez számtalan olyanfiatalt kellett találni, akik jól táncolnak, tudnak énekelnek és ráadásul a rájuk szegeződő kamerától sem ijednek meg. A nagy bravúr Louis Armstrong alakítása, ő természetesen saját magát játssza.

A legjobb musical filmek

2. A muzsika hangja /The Sound of Music, 1964/

Volt egyszer egy osztrák család Salzburgban… Maria von Trapp életrajzi regénye (The Story of the Trapp Family Singers) alapján készített musical egy rakoncátlan apácanövendék, Mária (Julie Andrews) teljesíthetetlennek tűnő feladatot kap: Georg von Trapp (Christopher Plummer), egy nyugalmazott kapitány hét gyermekét kell rendbe szednie. Az már csak természetes, hogy kezdetben súlyos nehézségei adódnak, azonban a zene olyan csodafegyvernek bizonyul, amit Mária maga sem gondolt.

A muzsika hangja (The Sound of Music, 1965)

1. My Fair Lady /1964/

Az 1964-es év páratlan a musical műfajában: két olyan klasszikus kincs született ekkor, mint A muzsika hangja és a My Fair Lady. Az előbbi öt Oscar-díjat és két Golden Globe-ot, míg az utóbbi nyolc Oscar-t és három Golden Globe-díjat tudhat magáénak. A My Fair Lady-ben egy virágáruslány, Eliza Doolittle (Audrey Hepburn) fülsértő kiejtése ösztönzi a neves Higgins nyelvészprofesszort (Rex Harrison), hogy fogadást kössön barátjával, a tetőtől talpig gentleman Pickering ezredessel (Wilfrid Hyde-White) arra, hogy képes a lányt néhány hónap alatt kifogástalan úrinővé nevelni, aki még a királynő fogadásán is remekel. Természetesen a szerelem közbeszól…

A legjobb musical filmek

Már 9 éve, hogy elhunyt Paul Walker – Lánya megható poszttal emlékezett meg róla

Van olyan musical, amit nem tartalmaz összeállításunk? Ha igen, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy tudjuk pótolni.

//Jana//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·