FILMEZZUNK.HU

A 10 legjobb musical, melyektől garantáltan dalra fakadsz

46849

6. Mamma mia! /2008/

Ki ne ismerné a világhírű ABBA zenekar fülbemászó dalait? Phyllida Lloyd filmje által újra felelevenednek az ismerős dallamok. Egy házasodás előtt álló fiatal lány, Sophia (Amanda Seyfried) eltökélt szándéka, hogy megtalálja az édesapját. Amikor azonban levelére három férfi válaszol azáltal, hogy megjelenik apajelöltként, minden a feje tetejére áll. Ráébred, hogy édesanyja (Meryl Streep) feladta neki a leckét.

Mamma Mia! (2008)

5. Kaliforniai álom /La La Land, 2016/

Vajon mi történik, ha összeeresztünk egy frissen elbocsátott jazz zongoristát (Ryan Gosling), és egy feltörekvő, de egyre csak visszautasításokat tapasztaló színészpalántát (Emma Stone)? Minőségi zene, kedves romantika, szikrázó szerelem, lélegzetelállító színkavalkád, sziporkázó humor, megállíthatatlan tánc a siker felé, és még annál is több. A legkevésbé arra nem számít az ember, ahogyan ez az álom végződik, és már így is túl sokat elárultam.

10 dolog, amit nem gondoltál volna a Kaliforniai álom című filmről

4. Annie /2014/

Ennek a pörgős musical születése- akárcsak sok másiké- a Broadway-hez köthető. Az 1982-es, illetve az 1995-ös szívmelengető filmadaptációk után 2014-ben befutott Will Gluck friss, modern változata. A sors fintora, hogy az 1995-ben készült filmben a dúsgazdag fehér üzletembernek fekete titkárnője van, míg Gluck Jamie Foxx-ot választotta Will Stacks, és Rose Bryne-t Grace szerepébe, szintén ellentétes bőrszínekkel, csak fordítva, mint az 1995-ös változatban. Quvenzhané Wallisz természetesen és aranyosan játssza az árva Annie-t, aki otthonra lel, bár állítólag Will Smith lányát tervezték a főszerepbe. A legnagyobb meglepetés Cameron Diaz undok nevelőnőként nyújtott kiváló alakítása.

A legjobb musical filmek

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·