FILMEZZUNK.HU
12 színész, akik bármire képesek egy szerep kedvéért

12 színész, akik bármire képesek egy szerep kedvéért

2834

7) Anne Hathaway

12 színész, akik bármire képesek egy szerep kedvéért

A WeCrashed minisorozatban Hathaway egy valós személyt – Rebekah Neumann üzletasszonyt – alakított. A forgatókönyv szerint karaktere vegán volt, és csak nyers vagy nagyon alacsony hőmérsékleten melegített ételeket evett. Illetve jógázott. A színésznő úgy döntött, hogy átveszi Rebekah életmódját, hogy teljesen át tudja magát adni a karakternek. A forgatási idő alatt maga is vegán lett, és minden nap jógaórákra járt. Hathaway elmondása szerint annyira mélyen belemerült és átszellemült a karakterébe, hogy úgy érezte a való életben is folytatja a vegán életmódot. Ám ez a terve hamar meghiúsult, ugyanis a forgatások befejezése után 3 héttel már hamburgerrel kényeztette magát.

8) Daniel Day-Lewis

12 színész, akik bármire képesek egy szerep kedvéért

Az Apám nevében című drámában az elítélt szerepére  a színész 3 napot töltött egy igazi börtönben. „Úgy éreztem, hogy ezt meg kell tennem” – mondta Day-Lewis. A börtönéletet nehezen viselte, ugyanis éjszakánként egyszerűen nem tudott aludni, mivel 10 percenként jött valaki, és bádogpohárral dörömbölte az ajtót a hitelesség kedvéért. De ez még nem minden. A három nap végén a rendőrök 9 órán át hallgatták ki megállás nélkül. Így már sikerült teljesen felkészülnie a szerepre.

9) Renée Zellweger

12 színész, akik bármire képesek egy szerep kedvéért

A színésznőnek alaposan fel kellett készülnie Judy Garland szerepére. Annak ellenére, hogy Zellweger már énekelt a Chicago című filmben, hangja mégsem volt olyan erős, mint Judyé. Így a színésznőnek egy teljes éven keresztül énekleckéket kellett vennie, hogy pontosan úgy énekelhessen, mint Garland a Judy című filmben. Érdekes tény, hogy Garland gerince enyhén görbe volt, ami igencsak zavarta fellépései során. Renée Zellweger ezért egy sajátos módot választott arra, hogy elsajátítsa megformált karakterének mozgását. A forgatási jelenetek előtt mindig  megpróbált  elmozdítani egy zongorát, hogy megpróbálja átérezni az ízületi fájdalmakat és megfelelően átérezhesse a mozgási nehézségeket.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·