FILMEZZUNK.HU
8 magával ragadó film a zenéről, a zenével

8 magával ragadó film a zenéről, a zenével

11217

4) Kaliforniai álom (La la land, 2016)

Mia (Emma Stone) és Sebastian (Ryan Gosling) két csalódott fiatal, aki a hírnévért bármit megtenne. A színészet és a jazz egymásra talál, majd a világsiker elérésének reményében elválnak útjai. A hatszoros Osar-díjas Kaliforniai álom reményteljes lépés afelé, hogy a régi klasszikusok után a nagyközönség újra magáénak érezze a musical műfaját. A 2017-es Oscar-díjkiosztón legjobb eredeti dalnak a City of Stars-t nyilvánították, amiért Justin Hurwitz, Benj Pasek és Justin Paul megkapta az arany szobrot. Az Audition (The FoolsWhoDream) című dal is esélyes volt.

10 dolog, amit nem gondoltál volna a Kaliforniai álom című filmről

3) Annie (2004)

Egy árva kislánynak (Quvenzhané Wallis) egyszeri és megismételhetetlen esélye nyílik arra, hogy bekerüljön egy családba. Nagy reményeket táplál jövőbeli édesapja, a sikeres és élre törő politikus, Will Stacks (Jamie Foxx) iránt, aki csupán kampánya fellendítése érdekében szándékozott egy időre „jótékonykodni” egy árva gyerek ideiglenes befogadásával. Az eredeti, 1977-es Broadway produkcióban nem volt hallható az a dal, amit Annie ebben a modern verzióban énekel. Az Opportunity-ért Greg Kurstint, Sia-t, valamint Will Gluck-ot Oscar-díjra jelölték.

A legjobb musical filmek

2) Jézus Krisztus szupersztár (Jesus Christ Superstar, 1973)

Az evangéliumokban leírt események musical átdolgozása hatalmas vihart kavart a hetvenes években. A koreográfia és a dalok elképesztő feszültsége jól tükrözi a Jézus korabeli felbolydulást. Vajon tényleg elérkezett a zsidók által úgy várt Messiás? A filmben olyan elképesztően tehetségek énekesek mint az Iskariótes Júdást játszó Carl Anderson vagy Ted Neeley, Jézus Krisztus szerepében. Egyetlen Oscar-jelölését a zenéjéért kapta.

A legjobb musical filmek

1) Helló, Dolly! (Hello, Dolly!, 1969)

Dolly Levi rendkívüli tehetséggel megáldott házasságközvetítő. Friss özvegyként a fiatalok mellett igyekszik magának is társat találni. Egy igencsak ritka hal, egy vagyonos agglegény, Horace Vandergelder, akad a hálójába, ahonnan nincs menekvés. A musical fantasztikus zenei minőségét két Oscar-díjjal is jutalmazták: a legjobb hangért Jack Solomon és Murray Spivack, a legjobb musical zenéért pedig Lennie Hayton és Lionel Newman vihették haza a legendás szobrocskát.

A legjobb musical filmek

Julia Roberts elmesélte, hogyan lett az övé minden idők egyik leghíresebb főszerepe

//Jana//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·