FILMEZZUNK.HU
Értékes filmek az életről

11 film a XXI. századból, ami megtanít értékelni az életed

34671

5) Ifjúság (Youth, 2015)

Fred (Michael Caine) és Mick (Harvey Keitel) már nagyon régóta barátok, s most együtt töltik nyaralásukat egy szállodában az Alpok lábánál. Fred zeneszerző és karmester, aki már visszavonult, s jelenleg nyugdíjas éveit éli. Mick filmrendező, aki még mindig aktív. Miközben Mick utolsó filmje forgatókönyvén dolgozik, Frednek esze ágában sincs, hogy folytassa zenei karrierjét. Valaki azonban mindenáron el szeretné érni, hogy változtasson álláspontján.

Ifjúság (Youth, 2015)

6) Everest (2015)

Ez az értékes film két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája. Ez a két expedíció az emberiség által tapasztalt egyik legdurvább hóviharral találja szemben magát. A hegymászók kitartását a bolygó legkönyörtelenebb elemei teszik próbára, csaknem lehetetlen akadályokkal kell megküzdeniük, és életük szenvedélye a túlélésért folytatott lélegzetelállító harccá válik.

Everest (2015)

7) Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni (Me and Earl and the Dying Girl, 2015)

Greg, a kissé különc középiskolás srác előtt két cél lebeg: valamiként túlélni a sulit és legjobb barátjával, Earllel régi filmek olcsó verziójának elkészítéséből karriert befutni. Édesanyja javaslatára azonban elkezd barátkozni a rákos Rachellel, s a kezdetben nyűgnek érzett feladat szép lassan értékes élménnyé változik. Szoros barátság alakul ki kettejük között, miközben Greg életfelfogása is átformálódik.

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni (Me and Earl and the Dying Girl, 2015)

8) Danny Collins (2015)

Danny Collins (Al Pacino), az öregedő rocksztár régi slágereivel haknizik. Úgy tűnik, mindene megvan: pénz, hírnév, gyönyörű menyasszony és még mindig megtölti a stadionokat rajongóival. A hajdani vad rockert a kemény évek, félresikerült kapcsolatok és az esténként újra meg újra előadott nóták kikészítik. Amikor managere megmutat Dannynak egy levelet, amelyet John Lennon írt neki 40 évvel ezelőtt, úgy dönt, ha kicsit megkésve is, de megfogadja példaképe tanácsát és mostantól azt teszi, amit a szíve diktál.

Danny Collins (2015)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·