FILMEZZUNK.HU
Motiváló filmek nőknek

20 motiváló film, amit minden nőnek látni kell

1209

6. A szabadság útjai (Revolutionary Road, 2008)

Frank (Leonardo DiCaprio) és April (Kate Winslet) Wheeler hét éve alkotnak egy párt. Irtóznak a középszerűségtől és a megfeleléstől, de kapcsolatuk hamarosan unalmassá és szürkévé válik, amikor a kertvárosba költöznek, hogy felneveljék két gyermeküket. April javaslatára Párizsban akarnak új életet kezdeni, de amikor közeleg a döntés ideje, kiderül, hogy valamelyikük inkább a megalkuvást választaná.

A szabadság útjai (Revolutionary Road, 2008)

7. A királynő (The Queen, 2006)

Diana, az emberek hercegnője tragikus körülmények között életét veszti egy váratlan autóbalesetben. A királyi család úgy dönt, hogy nem nyilatkozik az ügyben. A nép értetlenül áll a nagy hallgatás előtt, a nemrég megválasztott Tony Blair (Michael Sheen) pedig igyekszik meggyőzni a királynőt (Helen Mirren), hogy egy nyilvános felszólalás keretei között emlékezzen meg Diana tragikus haláláról.

Helen Mirren - A királynő

8. Erin Brockovich – Zűrös természet (Erin Brockovich, 2000)

A kétszeresen elvált, három kisgyermeket nevelő asszony egy Los Angeles-i irodában dolgozik, ahol egy ingatlankereset átnézésekor különös betegség aktáira bukkant. Utánanézett a dolgoknak, és rájött, hogy a P&E nevű energiaszolgáltató multi beszennyezte a közeli Hinkley település vizét, és ennek számtalan rákos megbetegedés lett a következménye. Ed Masry (Albert Finney), az ügyvéd és Erin Brockovich (Julia Roberts) körülbelül hatszáz felperes panaszával elérte az Egyesült Államok történetének legnagyobb kártérítését, 333 millió dollárt pereltek el a vállalattól.

Erin Brockovich - Zűrös természet (Erin Brockovich, 2000)

9. Frida (2002)

Frida-ra (Salma Hayek) félmeztelenül találtak rá a roncsok között, vér és aranypor borította, testét egy vasrúd szúrta át. Gerincoszlopa, bordái, medencecsontja és kulcscsontja összetörtek a balesetben. Jobb lába szétzúzódott, a bal lába, mely évekkel korábban gyermekparalízisben megbénult, tucatnyi helyen eltört. A fájdalmas gyógyulás és a drága terápiák hónapjai következtek.

Frida (2002)

10. Ízek, imák, szerelmek (Eat, Pray, Love, 2010)

Elizabeth (Julia Roberts) szerelemből ment férjhez, és nagyon vágyik a gyermekáldásra. Azalatt, míg próbál teherbe esni, rájön, élete más irányt kell vegyen. Fájdalmas és nehéz válását követően világ körüli utazásra indul.

Ízek, imák, szerelmek (Eat, Pray, Love, 2010)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·