FILMEZZUNK.HU
Motiváló filmek nőknek

20 motiváló film, amit minden nőnek látni kell

1208

16. Amelie csodálatos élete (Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain, 2001)

Amélie, a montmartre-i felszolgálólány különös módon cseperedett fel. Anyját a Notre Dame tetejéről leugró öngyilkos gyűrte maga alá, s apja ezek után csak kerti törpéjével törődött. Magányosan töltött ifjúsága nem ártott jó szívének és kedélyének. Nővé érve elhatározza, hogy akit csak lehet, boldoggá tesz. Különös figurákkal találkozik a párizsi negyedben, és varázslatos eseményeket idéz elő. Csupán Nino iránti szerelme tűnik reménytelennek.

Amelie csodálatos élete (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001)

17. Evita (1996)

Egy törékeny, szőke asszony áll egy hatalmas ország elnöki palotájának erkélyén. Előtte százezres, rajongó, zokogó tömeg, s könnyekkel a szemében búcsúzik: “Ne sírj értem, Argentína!” Evita Peron, a nő, aki hihetetlen mélységekből jött és hihetetlen magasra jutott. A nő, akit istenként imádtak, mert nem akart más lenni, mint egyszerű ember: valaki, aki bárhol van is, segíteni akar másokon. Bár a pompa lett az osztályrésze, jól emlékszik még, mit jelent a nyomor.

Evita (1996)

18. A szív bajnokai (The Blind Side, 2009)

Michael Oher élete nem könnyű. Nem elég, hogy fekete bőrű, ráadásul aluliskolázott, nagydarab srác, szegény és hajléktalan, az anyja drogfüggő, az apját meggyilkolták. Felfigyel rá egy fehér, jómódú házaspár, akik úgy vélik, jó amerikaifoci-játékos lehet belőle, így kikerül a gettóból. Michael nevelőszülei saját fiukként nevelik őt, s mivel tényleg tehetséges, gondosan egyengetik sportkarrierjét. Michael, termete ellenére, gyors és szívós, ezért hamar a főiskolai bajnokság igen kiváló védőjátékosává válik.

A szív bajnokai /Blind Side, 2009/

19. Kifutó a semmibe (Gia, 1998)

Gia Marie Curangi (Angelina Jolie) 17 évesen még atyja éttermében pincérnősködött, két év múlva már az egész divatvilág a lábai előtt hevert. A hirtelen jött siker, a túl sok pénz, a túlfeszített munkatempó és a társtalanság együtt vezetett korai halálához: Gia fiatalon a kábítószer rabja lett, és 26 évesen halt meg AIDS-ben. Sorsa tanulságos lehet minden sikerhajhász tinilány számára.

Kifutó a semmibe (Gia, 1998)

20. Coco Chanel (Coco avant Chanel, 2009)

Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Egy kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel. Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat. Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek menedéket védelmezője, Etienne Balsan (Benoit Poelvoorde) nyújt a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában. Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja. Egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja. Ez Coco Chanel (Audrey Tautou) története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.

Audrey Tautou - Coco Chanel /Coco avant Chanel, 2009/

A Született feleségek egykori bombázójára ma már rá sem ismerni

A motiváló filmek listája természetesen saját véleményen alapszik. Ti milyen alkotásokkal egészítenétek még ki összeállításunkat? Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Történetek forrása ITT és ITT)

//milos//

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·