FILMEZZUNK.HU
Motiváló filmek nőknek

20 motiváló film, amit minden nőnek látni kell

1200

11. Elizabeth: Az aranykor (The Golden Age, 2007)

1585-öt írunk. I. Erzsébet királynő idestova három évtizede ül a trónon. Angliát vallási ellentétek feszítik, miközben az udvarban folyó ármánykodás is állandó veszélyt jelent. Ugyanekkor a katolicizmus pusztító szele söpör végig Európán. A római egyház támogatásával és az inkvizícióval felfegyverkezve II. Fülöp király armadája fenyegeti Angliát. A spanyol uralkodónak, a világ legnagyobb hatalmú emberének eltökélt szándéka, hogy letaszítja a trónról a protestáns eretneket. A küzdelem mellett szükségképpen háttérbe szorul a királynő magánélete, beteljesületlen szerelem fűzi Sir Walter Raleigh-hez.

Elizabeth: Az aranykor (The Golden Age, 2007)

12. Ahol a szív lakik (Where the Heart Is, 2000)

A 17 éves Novalee Nationt (Natalie Portman) faképnél hagyja a barátja. Ennek ellenére az állapotos Novalee úgy dönt, hogy megtartja, s maga neveli fel gyermekét. Amikor teljesen pénz nélkül marad, azonnal határoz, s az egyik helyi áruház lakója lesz.

Ahol a szív lakik (Where the Heart Is, 2000)

13. Jeanne d’Arc, az orléans-i szűz (The Messenger: The Story of Joan of Arc, 1999)

Franciaország a százéves háború idején: mikor Johannával, a parasztlánnyal az általa lelke mélyén hallott szentektől eredő misztikus Hang tudatja, hogy õ a kiválasztott, aki Franciaországot az angol iga alól fel fogja szabadítani, a lány küldetése tudatában felkeresi a leendő francia királyt, s meggyőzi az Anglia elleni háború folytatásának szükségességéről. Férfinak öltözve egy új hadsereg élére áll, amely 1492-ben felszabadítja Orléans városát. Egy évvel később azonban angol fogságba esik, és boszorkányság vádjával elítélik. A kiszabott halálbüntetést csak úgy kerülheti el, ha látomásait nyilvánosan megtagadja. Hosszú belső vívódás után visszavonja a már aláírt dokumentumot, és máglyán megégetik.

Jeanne d'Arc, az orléans-i szűz (The Messenger: The Story of Joan of Arc, 1999)

14. Nézz az égre! (Head in the Clouds, 2004)

A 18 éves Guy Malyon a Cambridge Egyetemen ismerkedik meg és kezd szenvedélyes viszonyt az arisztokrata származású Gilda Bessével. A hedonista lány és a fiú évekkel később egy párizsi apartmanban lakik egy Mia nevű spanyol menekülttel hármasban. A háború közeledtével a fényképész Gilda csak karrierjével és egyedi életformájának fenntartásával törődik, Guy és Mia azonban kötelességének érzi, hogy harcoljon a fasizmus ellen – ez, valamint egy sötét titok talán örökre elválasztja a hármast….

Nézz az égre! (Head in the Clouds, 2004)

15. Elégia (Elegy, 2008)

David Kepesh (Ben Kingsley) művészeti kritikus és egyetemi tanár, aki túl van már élete java részén. Mindig arra törekedett, hogy megtartsa kényelmes, érzelmektől mentes agglegény életét. Ez eddig sikerült is neki, most azonban egy fiatal és tehetséges kubai lány, Consuela Castillo (Penélope Cruz) a tanítványává válik, és gyökeresen felborítja mindennapjait. Hamarosan arra ébred, hogy a magánál jóval fiatalabb lány soha nem tapasztalt érzéseket vált ki belőle.

Elégia (Elegy, 2008)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·