FILMEZZUNK.HU
Elképesztő filmek felejthetetlen egyéni alakításokkal

14 elképesztő film, amelyet egy színész alakítása tett naggyá

42750

5. Locke – Nincs visszaút (Locke, 2013) – Tom Hardy

Ivan Locke (Tom Hardy) igyekszik túlélni élete legnehezebb napját, amely végén már csak azt várja, hogy hazatérhessen a családjához. Sorsa egyik pillanatról a másikra válik tragikussá, az ezt kiváltó személyekkel pedig csak telefonon tud kapcsolatot tartani.

Locke - Nincs visszaút (Locke, 2013) - Tom Hardy

6. 1408 (2007) – John Cusack

Mike Enslin (John Cusack) híres bestseller író, aki paranormális jelenségekről írt könyveivel futott be. Legutóbbi könyvét is hatalmas siker övezi, de az író tudomást se vesz róla, az életét egy fájdalmas családi tragédia árnyékolja be. Képtelen feldolgozni kislánya halálát, a munkájába menekül. Azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, a természetfeletti jelenségek mögött midig szándékos, megszervezett átverés áll. Kutatásai a New York-i Dolphin Hotelbe vezetik, ahol az a véresen legendás 1408-as számú szoba található, amelyben állítólag szellemek gyilkolnak. Enslin kész bebizonyítani, hogy ez is csak egy blöff, és kibérli a szobát annak ellenére, hogy a szálloda igazgatója nyomatékosan megpróbálja lebeszélni tervéről. Az író elfoglalja a szobát, és a saját szemével fog megbizonyosodni arról, hogy szó sincsen előre kitervelt átverésről – a hírhedt 1408-as szoba borzalmait nem a képzelet szülte.

1408 (2007) - John Cusack

7. Élve eltemetve (Buried, 2010) – Ryan Reynolds

Paul Conroy (Ryan Reynolds) az Amerikai Egyesült Államok hadseregének egyik beszállítója Irakban. Egy iraki csapat támadása után arra tér magához, hogy egy koporsóban fekszik – élve eltemették őt. Nem igazán tudja, hogyan került ebbe a szorult helyzetbe, de nincs is ideje ezen töprengeni, mivel rohamosan fogy az oxigén. Csupán egy öngyújtó és egy mobiltelefon, valamint nagyon kevés idő áll rendelkezésére, hogy kiszabaduljon ebből a nyomasztó, halálos csapdából…

Élve eltemetve (Buried, 2010) - Ryan Reynolds

8. Bronson (2009) – Tom Hardy

Michael Peterson (Tom Hardy) egész életében arról álmodozott, hogy híres lesz. A forrófejű, huszonkét éves srác úgy gondolta, ennek legegyszerűbb módja, ha kirabol egy postahivatalt. Petersont azonban gyorsan elfogták és hét év börtönbüntetésre ítélték. Végül több mint harmincnégy évet töltött rács mögött, ebből harmincat magánzárkában. A hollywoodi sztár, Charles Bronson nevet is itt vette fel. Hírnevét fékezhetetlen természetével, túszejtő akcióival szerezte. Az Egyesült Királyság legerőszakosabb rabjaként tartották számon, aki nemcsak a fegyőrökre, de a társaira nézve is állandó veszélyt jelentett. Átváltozásáról, életéről több könyvet írt.

Bronson (2009) - Tom Hardy

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·