FILMEZZUNK.HU
Minden idők 20 legjobb filmje az IMDB szerint

Minden idők 20 legjobb filmje az IMDB szerint

50739

15. A Gyűrűk Ura: A két torony (2002)

Hamarosan eldől Középfölde sorsa: a gonosz ereje egyre nő, mert szövetséget kötött a két torony: Barad-dúr, Szauron, a sötét úr vára és Orthanc, amely Szarumán, az áruló mágus erődje. Frodó, a Gyűrűhordozó és hű barátja, Samu Mordor földje felé tart, hogy a tűzbe hajítsa terhét: ám egy újabb veszéllyel kell szembenézniük – felbukkan Gollam, aki magának követeli a kincset. Eközben a szövetség még élő tagjai a Kósza vezetésével újabb harcokba keverednek. Rohan lovasai mellett küzdenek és különös szövetségesekre lelnek: az Entekre. Árnyék vetül a világra. A Sötét Úr hadseregei Gondor felé vonulnak. Kezdetét veszi a Gyűrűháború.

Minden idők legjobb filmjei

14. A Birodalom visszavág (1980)

Az egyik utolsó felkelő támaszpont hófödte lankáit birodalmi lépegetők lepik el. Leiának, Han Solónak, és Chewbaccának menekülőre kell fognia, a nagy sietségben azonban kénytelenek elfogadni Lando Calrissian segítségét, de csapdába esnek. Miközben őket elfogják, Luke a Dagobah rendszerben az utolsó Jedi mestert, Yodát keresi.

Minden idők legjobb filmjei

13. Eredet (2010)

Két ifjú és ambiciózus építész együtt dolgozik, s nem csak kollégák, hanem a legjobb barátok is, ám kapcsolatukra némi árnyék vetül. A vállalatnál kifejlesztettek egy olyan technológiát, amely segítségével be lehet lépni az álmokba, és bizonyos emberek fejéből így információhoz lehet jutni. Amikor Cobb él ezzel a lehetőséggel, a dolgok egyre bonyolultabbakká válnak…

Eredet (Inception, 2010)

12. Forrest Gump (1994)

“Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál”, állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny karjaiban?

Forrest Gump (1994)

11. Harcosok klubja (1999)

Jack azt gondolja, hogy teljesen normális és kiegyensúlyozott életet él, holott utálja a munkáját, terápiás csoportokba jár, és csak Marlával tudja megértetni magát. Élete gyökeresen megváltozik, amikor találkozik a normálisnak és kiegyensúlyozottnak egyáltalán nem nevezhető Tylerrel, aki olyan dolgokra döbbenti rá, amiről már rég elfeledkezett. Létrehoznak egy titkos csoportot, ami nemet mond a fogyasztói társadalomra, és egyre ijesztőbb eszközökkel érvényesítik akaratukat, egészen addig, amíg Jackben felmerül a kérdés: ki is irányít kit?

Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·