FILMEZZUNK.HU
Minden idők 20 legjobb filmje az IMDB szerint

Minden idők 20 legjobb filmje az IMDB szerint

50740

10. A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001)

Frodó, a hobbit nehéz örökséghez jut: egy Gyűrű kerül a birtokába, amely valaha a Sötét Úré, Szauroné volt. Szauron vissza akarja kapni a Gyűrűt, mert erejével hatalmába kerülne Középfölde, s leigázhatná lakóit. Gandalf, a jó varázsló azt tanácsolja Frodónak, hogy semmisítse meg a Gyűrűt, mielőtt Szauron kezébe kerülhetne.

Minden idők legjobb filmjei

9. A Jó, a Rossz és a Csúf (1966)

A polgárháború idején a vadnyugaton játszódó történet főhősei ugyanazt szeretnék: pénzt. A Jó, aki fejvadászként keresi kenyerét, és a körözött bűnöző, a Csúf kiötölnek egy tervet, amivel pénzt szerezhetnének: a Jó feladja Csúfot, felveszi a vérdíjat, majd kiszabadítja társát. Egyik nap azonban tudomást szereznek arról, hogy az egyik temetőben nagy mennyiségű kincs lapul. Amikor elindulnak, hogy megszerezzék az értékes zsákmányt, felbukkan a konkurencia, a Rossz is.

A jó, a rossz és a csúf (Il Buono, il Brutto, il Cattivo, 1966)

8. Ponyvaregény (1994)

Két idősödő, szabadszájú gengszter Vincent és Jules épp főnöküknek szereznek vissza egy aktatáskát. A bokszoló, Butch a hírhedt maffiafőnök, Marsellus Wallace átvágását tervezi. Egy piti rablópáros egy étterem kirablására készül. És a szálak összefutnak…

Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994)

7. A Gyűrűk Ura: A király visszatér (2003)

Szarumán legyőzése után Szauron ereje még töretlen, és Gondort veszi célba. Gandalf és Pippin Gondorba vágtat, hogy felkészítse Denetorth és Minas Tirith lakóit. Théoden király összevonja seregét, hogy Gondornak segítséget nyújtson. Aragorn vállalja sorsát, és harcba szólítja a holtak seregét. Eközben Frodó, Samu és Gollam tovább haladnak Mordorba a Végzet hegye felé, ám minél közelebb érnek, annál nagyobb a gyűrűhordó hobbit terhe…

Minden idők legjobb filmjei

6. Schindler listája (1993)

A második világháború elején kerül a megszállt Lengyelországba Oscar Schindler. Kiváló kapcsolatai révén gyárat szerez, és a háborús megrendeléseknek köszönhetően meggazdagszik. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli, hogy foglalkoztasson üldözötteket, akiknek így megmentheti az életét. Gyára, az Emalia a zsidók utolsó menedéke lesz. 1944-ben a nácik jóformán mindenkit gázkamrába küldenek. Csak az nem hal meg, akinek a neve szerepel Schindler listáján.

Schindler listája (Schindler's List, 1993)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·