FILMEZZUNK.HU
Minden idők 20 legjobb filmje az IMDB szerint

Minden idők 20 legjobb filmje az IMDB szerint

50737

5. Tizenkét dühös ember (1957)

Kamaradarab egy döntés meghozataláról. A tizenkét esküdtnek egy egyszerűnek látszó gyilkosssági ügyben kell ítéletet hoznia. Az egyik esküdtben azonban felmerül a gyanú, hogy a vádlott bűnössége mintha túlságosan is nyilvánvaló lenne, és alaposabban át kéne beszélni a tárgyalóteremben hallottakat, hiszen mégiscsak egy fiatal ember életéről van szó. Kezdeben tizenegyen vannak ellene, de a helyzet lassan megváltozik, és kiderül, már nem is a gyilkossági ügyről van szó, sokkal inkább saját történeteikről és gyarlóságaikról.

Tizenkét dühös ember /12 Anry Man, 1957/

4. A sötét lovag (2008)

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron Eckhart) is segítségére van. Közös akciójukat eleinte siker koronázza, de megjelenik egy új, mindenkinél ravaszabb és veszélyesebb bűnöző, Jokernek (Heath Ledger), aki féktelen ámokfutásba kezd. Ezt követően az egész városon a rettegés és a káosz lesz úrrá.

Batman - A Sötét Lovag (Batman: The Dark Knight, 2008)

3. A keresztapa II (1974)

Vito Corleone halála után, Michael lép apja örökébe. A férfi szerteágazó kapcsolatrendszerének felhasználásával új profilt alakít ki a családja vezette maffiának. Hamarosan azonban újabb összeütközések és árulások veszik kezdetüket, amikben az új vezetőnek helyt kell állnia. S Michael nem habozik a legveszedelmesebb fegyverekhez nyúlni, hogy hatalmát, befolyását és pénzét megtartsa. S védelmet biztosítson családjának. Eközben az is kiderül, hogy néhai apja hogyan alapozta meg a Corleone család hírnevét… Michael Corleone egyre inkább úgy érzi, hogy családja tevékenységeit ideje lenne legalizálni. A régi típusú maffiának ugyanis mára már leáldozott. Ezért dönt úgy, hogy a szerencsejáték-iparból kiszállva inkább a tőzsde és a bankvilág irányába fordul. Így kerül kapcsolatba a Vatikán egyik bankjával is. S hamarosan olyan üzletet kötnek, ami végleg eldönti a Corleone család sorsát…

Keresztapa 2. (The Godfather: Part II, 1974)

2. A keresztapa (1972)

Az egyik legnagyobb hatású maffiafilm az amerikai alvilág aranykorába kalauzol el minket, ahol Don Vito Corleone, egy bevándotló olasz család feje higgadt és keménykezű üzletemberként irányítja a rokoni szálakból szőtt maffiagépezet piszkos ügyleteit. Csak egy dologgal kapcsolatban marad tartózkodó: nem akar beszállni a drogbizniszbe. Az alvilág viszont nem csak a Corleone-családból áll: az ellentétes érdekek azonban nem csak Don Vitóra, hanem a család összes tagjára halálos veszélyt jelentenek. Vajon át tudja venni a családfő helyét fiatal és tapasztalatlan fia, Michael?

A keresztapa (1972)

1. A remény rabjai (1994)

Az 1940-es évek végén Andy Dufresne bankárt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosságért. A férfi ugyan ártatlan, ám az ítélet értelmében be kell vonulnia a Shawshank börtön rabjai közé. Ezzel gyökeresen megváltozik Andy élete, lassan válik az elítéltek körében megbecsültté, a fegyőrök adótanácsadóvá és a börtön vezéregyéniségévé.

A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994) - Nosztalgia kritika

Már 78 éves az Egri csillagok Bornemissza Gergője! Kovács István most is nagyon sármos

(Történetek forrása itt és itt)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·