FILMEZZUNK.HU
Minden idők 20 legjobb filmje az átlagemberek szerint

Minden idők 20 legjobb filmje az átlagemberek szerint

4518

10. A mennyország kapujában (Knockin’ on Heaven’s Door, 1996)

Martin és Rudi gyógyíthatatlan betegek. Megszöknek a kórházból, hogy utolsó napjaikat olyan szenvedélyesen éljék, mint még soha. A cél a tenger. Lopott kocsival indulnak útnak – vesztükre, mert az autó két balfék maffiózó tulajdona. A két kalandor nyomába erednek a gengszterek és persze a rendőrök is. De hőseinknek nincs mit veszteniük.

A mennyország kapujában (Knockin' on Heaven's Door, 1996)

9. Nagymenők (GoodFellas, 1990)

Henry (Ray Liotta) gyerekként csodálta a fényűző és irigyelt életet élő Jimmyt (Robert De Niro), aki természetesen nem tisztességes módon szerezte a pénzt. A kamasz fiút hamar beszippantja a gengszterek és maffiózók világa, és elkezdi kitaposni magának az ösvényt. Ebben jó társra lel a szintén kölyök Tommy DeVitoban (Joe Pesci), akivel karöltve gyorsan és alaposan tanulnak bele a szakmába, hogy ők is kaphassak egy darabot a csillogásból.

Nagymenők (GoodFellas, 1990)

8. A tökéletes trükk (The Prestige, 2006)

Rupert és Alfred rivális bűvészek. Amikor Alfred egy nap egy lenyűgöző mágikus mutatvánnyal áll a közönség elé, Rupert kétségbeesetten próbálja kitalálni, hogy mi lehet a titka. Bármennyire is próbálkozik azt megfejteni, nem sikerül, így már ő maga is kezdi azt hinni, hogy a trükk nem is szemfényvesztés.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

7. Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994)

Két idősödő, szabadszájú gengszter Vincent és Jules épp főnöküknek szereznek vissza egy aktatáskát. A bokszoló, Butch a hírhedt maffiafőnök, Marsellus Wallace átvágását tervezi. Egy piti rablópáros egy étterem kirablására készül. És a szálak összefutnak…

Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994)

6. Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Miután átélték az 1944 június 6-ai normandiai partraszállás borzalmait, Miller százados (Tom Hanks) és maroknyi csapata azt a rendkívül veszélyes feladatot kapja, hogy hatoljon be az ellenséges területre, és hozza vissza James Ryan (Matt Damon) közlegényt, akinek testvérei szinte ugyanabban az időben estek el a második világháború különböző frontjain. Ryan közlegény abban a szerencsében részesül, hogy a szerencsétlenségtől sújtott család utolsó fiaként hazatérhet a családjához. Ehhez azonban először Millernek és emberinek életük kockáztatásával meg kell őt találnia.

Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·