FILMEZZUNK.HU
Minden idők 20 legjobb filmje az átlagemberek szerint

Minden idők 20 legjobb filmje az átlagemberek szerint

4521

5. Blöff (Snatch, 2000)

A sok szálon futó történetben szerepet kap egy hatalmas 84 karátos gyémánt, egy kutya, egy illegális bokszmeccseket szervező kegyetlen maffiózó, két pitiáner ügyintéző, egy keménykezű roma boxoló egy lakókocsi-parkból, vagyis a londoni alvilág számtalan rosszarcú és/vagy szerencsétlen figurája. A különböző történetek végül a gyémánt utáni véget nem érő hajszában futnak össze, a kevésbé szerencséseknek azonban az életükért kell menekülniük.

Blöff /Snatch, 2000/

4. Közönséges bűnözők (The Usual Suspects, 1995)

“A gonosz legnagyobb ámítása, hogy meggyőzte a világot: nem létezik” – hangzik el a kripli Kint szájából. Mondvacsinált okkal bevisznek öt keményfiút a Los Angeles-i rendőrségre. Ha már a bűnöldöző szerv (avagy a sors) így akarta, összeállnak a legények, s minden idők legjobb bűnbandájaként gaztettet gaztettre halmoznak. Mígnem egy napon hátborzongató megbízatásuk lesz: magával az ördöggel kell(ene) leszámolniuk. Mert a gonosz mégiscsak létezik. Úgy hívják: Keyser Söze. De vigyázat: itt senki nem az, akinek látszik!

Közönséges bűnözők (The Usual Suspects, 1995)

3. Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Jack terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb önmagához és embertársaihoz. Összebarátkozik Tylerrel, aki egy különös, titkos társaság megalapításával próbál úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok klubjának híre hamar elterjed az egyre intenzívebb élményekre vágyó yuppie-k között. A fiúk barátságának Marla vet véget, aki kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

2. A tégla (The Departed, 2006)

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendősrég ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a téglát. Csakhogy eközben egy másik rendőr, Colin Sullivan épp azon dolgozik, hogy elhárítsa magáról a gyanút. Azonban amikor megkezdődik kettejük macska-egér játéka, kiderül, hogy sokkal több forog kockán, mint kettejük élete. Martin Scorsese Oscar-díjas remake-je a 2006-os év egyik legnagyobb sikerfilmje volt olyan színészekkel a főszerepben, mint Leonardo DiCaprio, Matt Damon és Jack Nicholson.

A tégla 2006

1. Csillagok között (Interstellar, 2014)

A Föld órája a végéhez közeledik, az emberiség lassan feléli minden tartalékát. A civilizációnak fel kell készülnie a pusztulásra. Azonban nem mindenki hajlandó belenyugodni a helyzetbe. Egy csapat felfedező (Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Wes Bentley) elindul minden idők legkockázatosabb útjára, hogy elérve a galaxis határát ráleljenek a válaszra: lehet jövője az emberiségnek a csillagok között?

Csillagok között 2014

A drámai végkifejlet ellenére a Keresztapa forgatása igazából jó buli volt (Fotók!)

(Történetek forrása: ITT és ITT)

//spencer//

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·