FILMEZZUNK.HU
10 színész, akik rögtön első filmjükkel Oscar-díjat nyertek

10 színész, akik rögtön első filmjükkel Oscar-díjat nyertek

26354

5. Marlee Matlin (1965-)

A színészi karrierjét nyolc évesen kezdte, amikor az Óz, a csodák csodája című színdarabban játszott, majd folytatta ezt a tevékenységet, így töltötte a gyermekkorát: gyerekszínészek között nőtt fel. 1986-ban debütált első, önálló filmje, a Children of a Lesser God, melyért Oscar-díjat, és Glóbusz-szobrot is kapott. Ezek után leginkább sorozatokban tűnt fel: ilyen volt például a Picket Fences, amiért Emmy-díjjal jutalmazták.

Marlee Matlin (1965-)

6. Jennifer Hudson (1981-)

2004-ben jelentkezett az egyik legnépszerűbb amerikai tehetségkutató műsorba – az American Idol versenyzői között az előkelő hetedik helyezést érte el. A televíziós szereplésnek köszönheti, hogy 2005 novemberében beválogatták a Dreamgirls című film női főszereplőjének, Effie White-nak az esélyesei közé. A válogatás során 782 színésznőnél bizonyult jobbnak. A film fő karakterének megformálása olyan kiválóan sikerült, hogy a színész szakma egyebek mellett Golden Globe-, Oscar- és BAFTA-díjjal jutalmazta a fiatal tehetséget. A zenés produkció kapcsán Jennifer Hudson együtt dolgozhatott Beyoncéval, Eddie Murphyvel és Jamie Foxxal is. Az egy évig tartó forgatás és a film sikere a Vogue 2007. márciusi számának címoldalára repítette el őt, s ezzel a színész-énekesnő lett a harmadik legnépszerűbb afroamerikai híresség, aki a magazin címlapján szerepelhetett.

Jennifer Hudson (1981-)

7. Lupita Nyong’o (1983-)

Színészi pályáján áttörést a 12 rabszolgaság (2013) című életrajzi filmdráma jelentett, mely kapcsán Steve McQueen rendező mellett Chiwetel Ejioforral, Michael Fassbenderrel és Brad Pittel dolgozott együtt. Patsey-t, egy ültetvényes rabszolgáját formálta meg olyan hitelesen, hogy alakításáért elnyerte az Amerikai Filmakadémia legrangosabb elismerését – a Legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Lupita Nyong'o (1983-)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·