FILMEZZUNK.HU
10 színész, akik rögtön első filmjükkel Oscar-díjat nyertek

10 színész, akik rögtön első filmjükkel Oscar-díjat nyertek

26353

8. Anna Paquin (1982-)

Anna a semmiből csöppent a film világába, amikor egy Új-Zélandon forgatott filmhez kerestek gyerekszereplőt. A színészi tapasztalattal nem rendelkező lányt 9 éves korában 5000 jelentkező közül választották ki a Zongoralecke (1993) egyik szerepére. A film megjelenését követően nagy sikert aratott a közönség és a kritikusok köreiben is. Paquin 11 éves korában a második legfiatalabb Oscar-díjas színésznő lett. Ezt követően sorra kapta a szerepeket, és olyan filmekben láthattuk, a Jane Eyre (1996), a Repülj velem! (1996), Zűrzavar (1998), A csaj nem jár egyedül (1999) és a Séta a Holdon (1999).

Anna Paquin (1982-)

9. Barbra Streisand (1942-)

Barbra Joan Streisand kétszeres Oscar-díjas, háromszoros Golden Globe-díjas és többszörös Grammy-díjas amerikai színésznő, énekesnő, zeneszerző, rendező, forgatókönyvíró és producer. Streisand azon kevés művész közé tartozik aki színész és énekesként egyszerre rendelkezik Oscar-díjjal, valamint listavezető számmal az amerikai Billboard Hot 100 hivatalos slágerlistáján. Szerepeiben főként akaratos, elszánt nőket alakít, drámai és komikus szerepek megformálásában egyaránt élen jár. Első filmje, amiért rögtön Oscar-díjat kapott, az 1968-as Funny Girl volt.

Hullámok hercege (The Prince of Tides, 1991)

10. Julie Andrews (1935-)

Julie Elizabeth Andrews Golden Globe-, BAFTA-, Oscar-díjas angol színésznő, a Brit Birodalom Lovagja cím birtokosa. Híressé Broadway musicalszerepei tették, mint például a My Fair Lady és a Camelot, valamint musicalfilmek, köztük a Mary Poppins, amiért Oscar-díjat kapott és A muzsika hangja.

Julie Andrews (1935-)

Rá sem ismerünk! Így nézett ki Arnold Schwarzenegger fiatalon, mielőtt kigyúrta volna magát

(Személyleírások forrása ITT, ITT és ITT; Cikk forrása: mafab.hu)

//spencer//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·