FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb családi film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb családi film az IMDB szerint

17625

5. Az igazi csoda (2017)

August Pullman úgy született, hogy arca különösen eltorzult. A fiúnak meg kell küzdenie azért, hogy új iskolájában mindenki megértse, hogy ő ettől még egy rendes gyerek és hogy a szépség és kinézet maga csupán a felszín és nem ez ami igazán számít.

Az igazi csoda (Wonder, 2017)

4. Hacsi, a leghűségesebb barát (2009)

Parker Wilson (Richard Gere), az egyetemi tanár egy napon Bedridge-ben a vasútállomáson egy kutyára talál. Wilson hazaviszi a jószágot azzal a szándékkal, hogy majd megkeresi a gazdáját. Felesége, Cate (Joan Allen) nem fogadja szívesen az új négylábút, de végül megbarátkozik a gondolattal. Közben a kutyát elnevezi Hacsinak. A gazdi azonban csak nem akar jelentkezni a megárvult kutyusért.

Hacsi - A leghűségesebb barát (Hachiko: A Dog's Story, 2009)

2. Modern idők (1936)

Charlie, a kisember bekerül a modernkori pokolba, azaz egy gyárba. A futószalagnál végzett monoton munka miatt az őrültek házába kerül. Felépülése után véletlenül belekerül egy utcai zavargásba, emiatt börtönbe kerül. Szabadulása után megismerkedik egy árva lánnyal, akit a gyámhatóság intézetbe akar zárni. A lány ennivalót lop, Charlie pedig nem tud fizetni az étteremben, emiatt mindketten újra börtönbe kerülnek… Charlie könnyes-kacagtató kalandokon keresztül végigjárja a modernkori pokol bugyrait.

Modern idők /Modern Times, 1936/

1. Az élet csodaszép (1946)

George Bailey építész egy kisvárosban éldegél, ahol nagybátyjával egy takarékpénztárt üzemeltetnek. A takarékpénztár hiteleket nyújt építkezésekhez, így bárki számára elérhetővé válhat a saját otthon. Nem sokkal karácsony előtt Bailey-ék nagy bajba keverednek – nagybátyja elveszíti 8000 ezer dollárjukat. Vetélytársuk, Mr.Poter reménykedve dörzsöli tenyerét az eset hallatán, hisz ha a takarékpénztárt bezárják, akkor megkaparinthatja az egész várost. Bailey kilátástalannak látja helyzetét, és azon gondolkodik, hogy véget vet életének. Az érzelmi hullámvölgyből egy angyal húzza ki, aki megmutatja, hogy életét nem rontotta el, sőt, városa rengeteget köszönhet neki. A város lakói végül összedobják a hiányzó 8 ezer dollárt, így a pénzkérdés is megoldódik, Bailey és a takarékpénztár megmenekül.

Az élet csodaszép (It's a Wonderful Life, 1946)

//Szerző: Kimi//

Felismered a képen látható kisfiút? Már 41 éves és ő napjaink egyik kedvenc színésze

(Történetek forrásai: filmkatalogus.hu és mafab.hu)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·