FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb családi film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb családi film az IMDB szerint

17622

10. Párducbébi (1938)

David Huxley múzeuma számára pénzt gyűjt. A fiatal Susanna azonban állandóan keresztül húzza a számításait. Huxley csak később jön rá, hogy a leopárdos nő annak a milliomosnőnek az unokahúga, akit, mint adományozót, tervei számára meg akar nyerni. David igyekszik a vele történt sajátságos dolgokat rendezni, miközben Susan – aki viselkedésével állandóan fittyet hány a konvenciókra – azt gondolja, hogy éppen Mr. Huxley erőszakossága az állandó kisebb összetűzések okozója.

A valaha volt 20 legjobb családi film az IMDB szerint

9. Csoda a 34. utcában (1947)

Csoda a 34. utcában című családi filmben a hat éves Susan már régen tudja, hogy a télapó nem létezik. Édesanyja világosította fel erről, ezért nem is hiszi, hogy leghőbb vágya valaha is beteljesül. Mindaddig ebben a hitben él, míg egy nap találkozik Kriss Kringle-vel (Richard Attenborough), egy áruházlánc télapójával, aki azt állítja magáról, hogy ő az igazi télapó. A mindig vidám öregúrnak nem csak Susant sikerül elbizonytalanítania, hanem New York teljes lakosságát.

A valaha volt 20 legjobb családi film az IMDB szerint

8. Óz, a csodák csodája (1939)

Hatalmas szélvihar söpör végig Kansasen, ahol Dorothy és családja, valamint kutyája, Toto él. A vihar egy ismeretlen világba repíti a lányt, ahol megismerkedik a Madárijesztővel, a Bádogemberrel és az Oroszlánnal. A sárga utat követve indulnak el, hogy találkozzanak a nagy varázslóval, Ózzal, és segítségét kérjék. Tervüket a gonosz boszorkány próbálja meghiúsítani, de a barátok bebizonyítják, hogy a szeretet mindent legyőz.

Óz, a csodák csodája (The Wizard of Oz, 1939)

7. A muzsika hangja (1965)

A fiatal osztrák novícia a megözvegyült Trapp báró családjához kerül nevelőnőnek. Minden ellenkezés davára megtanítja védenceit énekelni, olyannyira, hogy dalaival nyilvánosság elé is lépnek. Maria a zárkózott apa szívét ugyancsak megnyeri. Az esküvő után azonban a család összetűzésbe kerül a nemzeti-szocialistákkal. A Trapp-család kivándorol az USA-ba, és mint a “Singing Trapp Family” a népies zene nagy csillagai lesznek.

A muzsika hangja (The Sound of Music, 1965)

6. Hegedűs a háztetőn (1971)

Pénze Tevjének, a tejesembernek nincsen, de van három eladó lánya. Ez pedig kész csoda, ha nem sikerül megfelelő férjet találni nekik. És a buta fruskák mind pont olyanba szeretnek bele, akibe nem kéne! Mit tehet egy zord atya, ha egyszer vajból van a szíve?

Hegedűs a háztetőn (1971, Fiddler on the Roof)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·