FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb háborús film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb háborús film az IMDB szerint

67024

10. Acéllövedék (1987)

Hőseink egy kőkemény kiképzőtábor kellős közepén találják magukat, ahol egy állati kegyetlenségű őrmester veszi őket kezelésbe, aki pitbullagyával pusztán háborús nyersanyagot lát a kiképzendő újoncokban.

Acéllövedék (Full Metal Jacket, 1987)

Tudtad, hogy…?

Stanley Kubrick nagyon elégedett volt R. Lee Ermey alakításaival. A színésznek ő maga írt volna szöveget, de olyan ütősnek találta a színész improvizációit, hogy hagyta, hadd kísérletezzen. Ez az eljárás nagyon ritka a rendező esetében, aki híres arról, hogy filmjeiben minden precízen megtervez. Az improvizált részeket elég volt kétszer, háromszor felvenni, és már jók is voltak. A hitelességet az is fokozta, hogy a színész láthatóan távolságot tartott kollégáitól, s ezért külön kérésre nem beszélt a többi színésszel a felvétel előtt, hogy hatásosabb legyen a karakter.

9. A rettenthetetlen (1995)

Sokévi távollét után visszatér szülőhazájába William Wallace skót nemes. Zord idők járnak akkoriban arrafelé: a király utód nélkül halt meg és Anglia királya megszerezte magának a skót koronát is. Wallace a maroknyi lázadó csapat élére áll. Bátorsága, szenvedélye és lelkiereje példát mutat honfitársainak. Eközben találkozik Muronnal, gyermekkori játszótársával és szerelemre lobban a szép lány iránt. Titokban házasságot kötnek, de nem sokáig élvezhetik a boldogságot.

A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Tudtad, hogy…?

Mel Gibson annyira meg akarta csinálni ezt a filmet, hogy lecsúszott James Bond szerepéről az “Aranyszem” – ben (Golden Eye, 1995), Kétarc szerepéről a “Mindörökké Batman”-ben (Batman Forever, 1995) és Simon Templar szerepéről Az angyal”-ban. (The Saint, 1997).

8. Becstelen brigantyk (2009)

A második világháborúban járunk. Franciaország német megszállás alatt nyög. Egy kislétszámú amerikai csapatot ide vezényeltek, feladatuk nem más, mint minél több nácival végezni. Aldo Raine hadnagy emberei ezt a küldetést szokatlan kegyetlenséggel teljesítik, olyannyira hogy hírhedtek lesznek a németek közt, a nácik rettegik nevüket, s még magának Hitlernek is okoznak álmatlan éjszakákat. Amikor egy német hősről szóló film premierjét tartják egy kis francia moziban, hirtelen lehetőség nyílik arra, hogy a Brigantyk néven elhíresült banda véget vethessen a világháborúnak…

Becstelen Brigantyk (2009) - Brad Pitt

Tudtad, hogy…?

Az Universal Pictures elkészítette a film hivatalos oldalát, amely természetesen több nyelven is elérhető. A német verziót azonban cenzúrázni kellett, ugyanis Németországban törvény tiltja mindenféle náci jelkép megjelenítését. Ebből kifolyólag a szvasztikát leszedték az oldalról, míg a bukósisakon egy lyuk látható, amely lövedék következtében keletkezett. A háttérképek közül is csak az maradhatott a honlapon, amely nem tartalmaz tiltott náci jelképeket.

7. Felperzselt föld (2010)

Libanon és Kanada, napjainkban. A történet több szálon fut, melyben láthatunk egy tőle elszakított gyerekét kétségbeesetten kereső anyát, valamint egy ikerpárt, akik anyjuk végrendeletét próbálják teljesíteni.

A valaha volt 20 legjobb háborús film az IMDB szerint

Tudtad, hogy…?

A libanoni származású kanadai drámaíró és rendező magyarul “Futótűz” címmel a Radnóti Színházban játszott darabja lett. Az előadás rendezője Alföldi Róbert.

6. 1917 (2019)

Két fiatal brit közkatona az I. világháború idején lehetetlen küldetést kap: el kell vinniük egy üzenetet az ellenséges terület mélyére, ami megelőzheti, hogy 1600 ember, köztük egyikük testvére a biztos halálba meneteljen.

Élet és halál testközelből | Kritika: 1917

Tudtad, hogy…?

Sam Mendes és az operatőr, Roger Deakins a teljes filmet úgy forgatta le, hogy a nézőnek az az érzése legyen, hogy egyetlen vágás sincs benne.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·