FILMEZZUNK.HU
Gene Wilder legjobb filmjei

8 felejthetetlen film a feledhetetlen Gene Wilder-től

8060

4. Fényes nyergek (Blazing Saddles, 1974)

Különös városka fekszik a vasút mentén. Rock Ridge-ben mintha mindenkit Johnsonnak hívnának. Hedley Lemarnak gyanús üzelmei, de jó politikai kapcsolatai vannak. Céljai érdekében úgy határoz, hogy tönkreteszi a várost. Ki is végezteti egyik emberével a régi seriffet. A város új embert kér a kormányzótól. Hedley ráveszi, hogy nevezze ki az első vadnyugati fekete seriffet. Bart verekedésbe keveredik, bíróság elé kerül, és súlyos büntetést kap: ő lesz az új seriff.

Fényes nyergek (Blazing Saddles, 1974)

3. Dutyi dili (Stir Crazy, 1980)

Egy fatális véletlen folytán a bankrablók helyett két harkálykosztümös (Richard Pryor, Gene Wilder), puhány reklámembert tartóztatnak le és ítélnek 125 év börtönre. Harry nem tudja komolyan venni a dolgot, biztos benne, hogy nemsokára olyan könnyen kiszabadulnak, mint ahogy bekerültek. Ám a helyzet valahogy nem akar jobbra fordulni, ezért kénytelenek a sarkukra állni, ha nem akarják ebben a nehézfiúktól hemzsegő társaságban egy zsákban végezni. Ezért bőszen tettetik a nagyfiút, nem kis hatást gyakorolva a börtönlakókra.

Dutyi dili (Stir Crazy, 1980)

2. Willy Wonka (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971)

Az egész világ meglepődik, amikor a híres csokigyáros, Willy Wonka (Gene Wilder) sok éves rejtegetés után kihirdeti: öt szerencsés kiválasztott körülnézhet a gyárában, meglesheti híres csokoládéinak titkát, és mindezek tetejébe élete végéig ingyenes ellátást kap a Wonka termékekből. Senki sem szeretné jobban ezt a díjat, mint az ifjú Charlie (Peter Ostrum), de a családja túl szegény ahhoz, hogy a drága Wonka csokikból vásároljon, márpedig így semmi esélye, hogy egyhez hozzájusson abból az öt csokiba rejtett aranytallérból, mely a belépést jelentené. Ám a mozi világában éppen az a csodálatos, hogy minden megtörténhet…

Willy Wonka (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971)

1. Vaklárma (See No Evil, Hear No Evil, 1989)

Wally (Richard Pryor) és Dave (Gene Wilder) amolyan civakodó jó barátok. Újságos standjuk van New York egyik forgalmas helyén, és jól kiegészítik egymást: Wally vak, Dave pedig süket. Egy nap hullát találnak a bódéjuk előtt. Nem kétséges, gyilkosság történt. Wally és Dave lesznek az első számú gyanúsítottak, letartóztatják őket. Dave süket, Wally pedig vak, így nem tudnak elég információval szolgálni a rendőrségnek ahhoz, hogy tisztázzák, nem ők a tettesek.

Vaklárma (1989, See No Evil, Hear No Evil)

„Teljes szívemből szeretlek!” küldte John Travolta a lánya Ella 23. születésnapja alkalmából

Kihagytuk kedvenc filmedet a legendás színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Gene Wilder produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása itt és itt)

//spencer//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·