FILMEZZUNK.HU
A legjobb szerelmes filmek

A valaha volt 20 legjobb szerelmes film az IMDB szerint

30220

15. Kaliforniai álom (La La Land, 2016)

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

10 dolog, amit nem gondoltál volna a Kaliforniai álom című filmről

14. Andaz Apna Apna (1994)

Amar (Aamir Khan) és Prem (Salman Khan) két álmodozó, akiknek egy közös céljuk van, a meggazdagodás, azáltal hogy feleségül veszik a gazdag Ram Gopal Bajaj (Paresh Rawal) lányát, Raveena Bajajt (Raveena Tandon). A fiúk a buszon futnak össze, és hamarosan rájönnek arra, hogy mindkettőjüket ugyanaz a közös cél vezérli. A duó különböző kísérleteket tesz arra, hogy meghódítsák a hölgy szívét, és közben borsot törjenek a másik orra alá. Raveenát sem kell félteni, mert személycserét hajt végre a legjobb barátnőjével. Amikor viszont egy bűnöző is színre lép, a fiúk összefognak.

Andaz Apna Apna (1994)

13. Virradat (Sunrise, 1927)

A Virradat című filmdráma középpontjában egy falun élő házaspár áll. Csendes és békés életüket megzavarja egy nagyvárosi nő felbukkanása…

Virradat (Sunrise, 1927)

12. Legénylakás (The Apartment, 1960)

Buddy Baxter nem éppen a legfigyelemreméltóbb dolgozó az irodában. Kollegái mégis felfigyelnek rá, mivel úgy gondolják, legénylakását felhasználhatnánk szeretőikkel való randevúikhoz. Bár Buddy nem helyesli a dolgot, nem akarja végleg kizárni magát az iroda életéből, ezért belemegy a mocskos ügyletbe. Egy nap azonban ott találja a lakásában Miss Kubeliket, a liftes lányt, akibe ő maga is szerelmes, és akit főnöke hagyott faképnél. Úgy dönt, nem tűri tovább a megaláztatásokat.

Legénylakás (The Apartment, 1960)

11. Ének az esőben (Singin’ in the Rain, 1952)

Hollywoodon új őrület söpör végig: a hangosfilm. Don (Gene Kelly), a mozisztár végre lehetőséget kap arra, hogy megcsillogtassa énektudását egy új zenés-táncos filmben. Egyetlen baj van csak: a némafilmek primadonnája, Lina (Jean Hagen) nem éppen az énekhangjáról híres. A helyére Kathy (Debbie Reynolds) ugrik be, hogy az ő főszereplésével valósulhasson meg a produkció.

Ének az esőben (1952)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·