FILMEZZUNK.HU
A legjobb szerelmes filmek

A valaha volt 20 legjobb szerelmes film az IMDB szerint

30222

5. Modern idők (Modern Times, 1936)

Az első hangosfilm, amiben Charles Chaplin hangja hallható, egyúttal egy hatalmas szatíra a modern élet visszásságairól. A kritikusok által az utolsó nagy némafilm komédiának tartott alkotás éles szemmel mutat rá, hogy az elgépiesedés, a mindenütt jelenlévő elidegenedés miként teszi tönkre világunkat, ráadásul mindezt a Chaplintől megszokott kacagtató, mégis mélyenszántó stílusban.

Modern idők /Modern Times, 1936/

4. Casablanca (1942)

A Casablanca a második világháború ideje alatt a német megszállás alatt álló, az emigrálni vágyók utolsó mentsvárában, az észak-afrikai Casablancában játszódik.  Főhőse, Rick egy bártulajdonos, aki hamis papírokkal látja el az Amerikába emigrálókat, azonban amikor régi szerelme egy másik férfi oldalán keresi fel, hogy segítséget kérjen, Rick nehéz helyzetbe kerül. Az alkotás a hazafiasság és szerelem, az ön- és a közérdek nagy múltra visszatekintő konfliktusának drámája, melyet Humphrey Bogart, Ingrid Bergman és Paul Henreid alakítása, valamint a magyar származású Michael Curtiz  rendezése emelt a klasszikusok közé.

Casablanca /Casablanca, 1942/

3. Nagyvárosi fények (City Lights, 1931)

A Csavargóra ezúttal rámosolyog a szerencse. Megmenti egy milliomos életét, aki ezért barátjává fogadja. Egy baj van csak, az úriember csak akkor ismeri fel őt, ha részeg. Eközben a Csavargó beleszeret egy vak virágárus lányba is, akit szeretne meggyógyítani, de ehhez pénzre van szüksége. Ezt sikerül is megszereznie, ám közben ő maga börtönbe kerül. És a kalamajkák sorának itt még nincs vége.

Charlie Chaplin - Nagyvárosi fények 1931

2. Kimi no na wa (2016)

A csodáról és szerelemről szóló történet főhőse Mitsuha és Taki. Mitsuha egy középiskolás lány, aki a húgával együtt a nagymamájával lakik egy pici városban mélyen a hegyek között. Mitsuha az itteni polgármester lánya, aki nagyon szigorú, főleg amiatt, hogy közelednek a választások, és szeretné, hogy a lánya példásan viselkedjen. A tradícióktól szorongatott Mitsuha nagyvárosi életről álmodozik. Tokio centrumában él Taki, a középiskolás fiú, aki ideje nagy részét a barátaival tölti, vagy egy olasz étteremben pincérkedik, de igazi szenvedélye az építészet és a képzőművészet.  Egy nap Mitsuha azt álmodja, hogy ő egy fiú Tokio belvárosában, Takinak pedig szintén nagyon élénk álma van arról, hogy ő egy vidéki lány messze a hegyek között.

Kimi no na wa (2016)

1. Forrest Gump (1994)

“Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál”, állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny karjaiban?

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

Ethan Hawke majdnem belerokkant, amikor elvált Uma Thurmantől

(Történetek forrása: Mafab)

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·