FILMEZZUNK.HU
Inspiráló filmek igaz történetek alapján

10 inspiráló film, amelyet igaz történetek ihlettek

89658

6. Szudán elveszett fiai (The Good Lie, 2014)

Szudáni menekültek egy csoportjának esélyük nyílik arra, hogy új életet kezdjenek az egyesült államokbeli Kansasban. Életük örökre megváltozik, amikor megismerkednek egy munkaközvetítővel, Carrie Davisszel (Reese Witherspoon).

Szudán elveszett fiai (The Good Lie, 2014)

5. Rendíthetetlen (Unbroken, 2014)

Az Oscar-díjas Angelina Jolie filmje az olimpikon és háború hős,  Louis “Louie” Zamperini életét mutatja be. Louie és két társa csodával határos módon túlél egy repülőgép-szerencsétlenséget a második világháború idején, melyet követően 47 napig hánykolódnak a tengeren. A japán hadsereg rábukkan a tutajra, azonban a három férfi megpróbáltatásai ezzel korántsem érnek véget, ugyanis az ellenséges katonák egy kegyetlen fogolytáborba zárják őket.

Rendíthetetlen (2014) kritika - Egy hihetetlen igaz történet nyomában

4. Carter edző (Coach Carter, 2005)

Alaposan felkavarja a kedélyeket a Richmondi Középiskola új kosárlabda edzője, Ken Carter, aki hátrányos helyzetű, többnyire az utcán és nem a tanteremben lézengő diákjaitól megköveteli, hogy jó jegyeket szerezzenek, és igényesen öltözzenek fel a meccs előtt, különben nem játszhatnak. A szigorú edzővel nem lehet packázni, még arra is hajlandó a fegyelem és a diákok oktatása érdekében, hogy lefújja az edzéseket, ameddig a tanulmányi eredmények nem javulnak.

Carter edző (Coach Carter, 2005)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·