FILMEZZUNK.HU
Inspiráló filmek igaz történetek alapján

10 inspiráló film, amelyet igaz történetek ihlettek

89626

3. Mennyei csodák (Miracles from Heaven, 2016)

A Miracles from Heaven című filmdráma Christy Beam megtörtént eseményeken alapuló regényének feldolgozásával született meg. Főhőse egy fiatal lány, aki egy rendkívül ritka emésztési betegséggel született, s egy tragikus balesetet követően csodálatos módon meggyógyult.

Mennyei csodák (Miracles from Heaven, 2016) - Kritika

2. Hotel Ruanda (Hotel Rwanda, 2004)

Kevés olyan szörnyű esemény van az emberiség történelmében, mint ami 1994-ben történt Ruandában. Alig pár hónap alatt egymillió embert végeztek ki, ám a nyugati világ szinte nem is vett erről tudomást. A kegyetlenségekkel teli hónapokban egy egyszerű ember nem mindennapi ötlettel állt elő: vakmerő módon úgy döntött, hogy befogad az általa vezetett hotelbe ezer menekültet, így azok megmenekülnek a biztos haláltól.

Hotel Ruanda (Hotel Rwanda, 2004)

1. Fekete dicsőség (Glory Road, 2006)

Don Haskins az egyetemi kosárlabda csapat sztárja volt. A játékosként eltöltött évek után 1962-ben ő lett a Texas Western University csapatának edzője. Eltökélt szándéka volt, hogy fellendíti az egyetemen a kosárlabdázást. 1966-ra úgy érezte, összeállt a csapat, a problémát az okozta, hogy valamennyi játékos afro-amerikai volt. Akkoriban ez ritkaságszámba ment az amerikai Délen. Minden fenyegetés és nehézség ellenére a csapat hozta magát, és bejutott a bajnokság döntőjébe, ahol a Kentucky Egyetem csak fehérekből álló csapatával kell megküzdenie.

Fekete dicsőség (Glory Road, 2006)

Denzel Washington: “Isten üzenetének élek és nem szégyellem!”

Összeállításunk, melyben az általunk legjobban kedvelt inspiráló filmek vannak, még sok-sok hasonló témájú produkcióval bővíthető lenne. Írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy nektek Ti melyiket ajánlanátok a leginkább.

(Inspiráló filmek történeteinek forrása: Mafab.hu)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·