FILMEZZUNK.HU
Minden idők legjobb filmjei

Minden idők 20 legjobb filmje a hollywoodi színészek szerint

83160

15. Óz, a csodák csodája (The Wizard of Oz, 1939)

Hatalmas szélvihar söpör végig Kansasen, ahol Dorothy és családja, valamint kutyája, Toto él. A vihar egy ismeretlen világba repíti a lányt, ahol megismerkedik a Madárijesztővel, a Bádogemberrel és az Oroszlánnal. A sárga utat követve indulnak el, hogy találkozzanak a nagy varázslóval, Ózzal, és segítségét kérjék. Tervüket a gonosz boszorkány próbálja meghiúsítani, de a barátok bebizonyítják, hogy a szeretet mindent legyőz.

Óz, a csodák csodája (The Wizard of Oz, 1939)

14. Kes (1969)

Billy Kasper édesanyjával és bátyjával él egy bányászfaluban. A 14 éves fiút osztálytársai gúnyolják, tornatanára hiányos felszerelése miatt megalázza. Billy sehol nem találja helyét, mígnem egy nap talál egy madárfiókát, akit gondjaiba vesz. A sólymot Kesnek nevezi el, s hamarosan ő lesz Billy legjobb barátja.

Kes (1969)

13. Mi ketten (Withnail & I, 1987)

Withnail és Marwood, a két lecsúszott, munkanélküli színész pián és drogon él London egyik kétes negyedében. Egy nap elegük lesz a drogdílerek nyaggatásából és lelépnek vidékre; Withnail nagybátyjának házába. Amikor megérkeznek, esni kezd az esnő és rájönnek, hogy üres a hűtő is, ráadásul a felbukkanó Monty bácsi erőteljes érdeklődést tanusít Marwood iránt…

Mi ketten (Withnail & I, 1987)

12. Nagymenők (GoodFellas, 1990)

Henry (Ray Liotta) gyerekként csodálta a fényűző és irigyelt életet élő Jimmyt (Robert De Niro), aki természetesen nem tisztességes módon szerezte a pénzt. A kamasz fiút hamar beszippantja a gengszterek és maffiózók világa, és elkezdi kitaposni magának az ösvényt. Ebben jó társra lel a szintén kölyök Tommy DeVitoban (Joe Pesci), akivel karöltve gyorsan és alaposan tanulnak bele a szakmába, hogy ők is kaphassak egy darabot a csillogásból.

Nagymenők (GoodFellas, 1990)

11. Kánikulai délután (Dog Day Afternoon, 1975)

1972 augusztus 22-én New Yorkban három férfi parkol egy brooklyni bank előtt. A rövidre tervezett, jól kitalált rablás már az első akadálynál megbicsaklik, ugyanis az egyik társuknak inába száll a bátorsága, ráadásul az is kiderül, hogy épp előző nap szállították el a pénzt,  és mindössze 1000 dollár van a széfben, valamint és néhány utazási csekk a pénztárosoknál. Sal (John Cazale) és Sonny (Al Pacino) csak szeretnék megúszni az elbaltázott rablást, de a zsaruk már körülvették az épületet.

Kánikulai délután (Dog Day Afternoon, 1975)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·