FILMEZZUNK.HU
Minden idők legjobb filmjei

Minden idők 20 legjobb filmje a hollywoodi színészek szerint

83163

10. Taxisofőr (Taxi Driver, 1976)

Travis Bickle (Robert De Niro) vietnámi veterán, aki a háború után taxisofőrként próbál meg beilleszkedni New York-i hétköznapokba. Munkája során rengeteg emberrel találkozik, és a maga módján próbál meg velük kapcsolatot teremteni, de kísérletei rendre kudarca fulladnak, legyen szó politikai aktivistáról, gyermekprostituáltról vagy a polgármesterről. Mivel úgy érzi, senki sem érti, miről beszél, saját kezébe veszi az irányítást, és olyan eszközöket használ fel, amiket mindennél jobban ismer.

Taxisofőr (Taxi Driver, 1976)

9. A piros cipők (The Red Shoes, 1948)

Victoria és Julian egy társulatnál dolgozik: a fiú zeneszerző, a lány balettozik. Andersen A piros cipők című darabjához mindkettejüket kiválasztotta a rendező, Lermotov. A fiatalok egymásba szeretnek, viszont amikor ez Lermotov fülébe jut, menniük kell: a neves impresszárió ugyanis nem tűri a szereplők közötti magánjellegű kapcsolatot. A fiú egy önálló darab megírásába kezd, míg Victoriát felkeresi az impresszárió és meggyőzi a darab főhősének eljátszásáról.

A piros cipők (The Red Shoes, 1948)

8. Boogie Nights (1997)

A hetvenes évek Amerikája: szex, drog, diszkó. A pornófilmproducer, Jack Horner (Burt Reynolds) karrierje leáldozóban van, nem tudja, hogyan szerezze vissza a közönség és a kritikusok elismerését. Ekkor talál rá a fiatal sztárra Eddie-re (Mark Wahlberg), aki kiemelkedő tehetségével meghódítja az egész ipart. Eddie útja a siker felé akadálytalannak tűnik, ám a kábítószerek és az önteltség miatt egyre inkább elveszti a kontrollt az élete felett.

Boogie Nights (1997)

7. Annie Hall (1977)

Alvy Singer (Woody Allen) nem egyszerű figura, neurotikus, zavart és folyton aggódik. A nőügyeit sem kezeli lazábban, így amikor barátnője elhagyja, kénytelen áttekinteni életén, hogy megértse, miért képtelen az elköteleződésre. Annie Hallt (Diane Keaton) azonban mindenáron vissza akarja szerezni.

Annie Hall (1977)

6. Keresztapa 2. (The Godfather: Part II, 1974)

A Corleone család iráynítása Michael Corleone kezébe kerül, édesapja, Vito Corleone halála után. Michael újszerűen közelíti meg a maffia tevékenységét, igyekszik legalízálni bizonyos működési területeket, a szerencsejátékipar helyett inkább a banki szektor és a tőzsde világa felé iygekszik elkalauzolnia a családot felhasználva erre összeklöttetéseit. A film során fényderül arra is, mi alapozta meg egykor a Corleone család hírnevét.

Keresztapa 2. (The Godfather: Part II, 1974)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·