FILMEZZUNK.HU
25 vígjáték, amit mindenképpen látnod kell

25 vígjáték, amit egyszer az életben látnod kell

1291

10. Modern idők (Modern Times, 1936)

Az első hangosfilm, amiben Charles Chaplin hangja hallható, egyúttal egy hatalmas szatíra a modern élet visszásságairól. A kritikusok által az utolsó nagy némafilm komédiának tartott alkotás éles szemmel mutat rá, hogy az elgépiesedés, a mindenütt jelenlévő elidegenedés miként teszi tönkre világunkat, ráadásul mindezt a Chaplintől megszokott kacagtató, mégis mélyenszántó stílusban.

Modern idők /Modern Times, 1936/

9. Nagyfiúk (Grown Ups, 2010)

Öt középiskolai barát harminc évvel az érettségi után találkozik újra. A találkozó apropója volt kosálabdaedzőjük temetése, azonban ha már együtt a csapat, úgy gondolják, együtt töltenek egy hétvégét gyerekeik és feleségeik társaságában edzőjük tóparti házában. Bár a korosodó apák felett úgy tűnik, elszállt az idő, felélednek régi emlékeik, és kiderül, lelkükben mindmáig fiatalok.

Nagyfiúk (2010)

8. Kincs, ami nincs (Chi trova un amico, trova un tesoro, 1981)

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy “a mesés kincset” Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi.

Kincs, ami nincs (Chi trova un amico, trova un tesoro, 1981)

7. Üldözési mánia (Rat Race, 2001)

Donald P. Sinclair (John Cleese) hat különleges aranyérmét helyez el a nyerőgépeiben, Las Vegasban. A hat szerencsés, aki az érmék birtokába jut, indulhat egy különleges versenyen, ahol a nyertesnek kétmillió dollár ütheti a markát. A pénz Új-Mexikóban található, egy szekrénybe zárva. Szabályok nincsenek, a verseny pedig kezdetét veszi. A versenyzőkre a leggazdagabb unatkozó szerencsejátékosok kötnek fogadásokat egymás között, akik páholyból figyelik az eseményeket.

Üldözési mánia (2001, Rat Race)

6. A nagy Lebowski (The Big Lebowski, 1998)

Jeff Lebowski cimboráihoz hasonlóan békésen lopja a napot, iszogatja kedvenc italát, és törzshelyének kedvenc tekepályáján döntögeti a rekordokat. Azonban idilli élete gyökeresen megváltozik, miután két gengszter egy félreértés kapcsán betör a lakásába, és összepiszkítja dédelgetett perzsaszőnyegét. Jeff ekkor felkeresi névrokonát, az igazi Lebowskit, hogy tisztázza magát és kártérítést kérjen, ám az öreg milliomos üzletet ajánl neki: szerezze vissza “elrabolt” feleségét.

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·